Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrtvého novorozence někdo pohodil na poli u Olomouce: Policie hledá brunetku!

Policisté pátrají po matce mrtvého novorozence, jehož tělo bylo nalezeno na poli u Věrovan na Olomoucku
Policisté pátrají po matce mrtvého novorozence, jehož tělo bylo nalezeno na poli u Věrovan na Olomoucku  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
8. listopadu 2018
12:54

Otřesný případ už od začátku prázdnin vyšetřují policisté na Olomoucku. Mrtvého novorozence v igelitové tašce zde našel náhodný kolemjdoucí. Dodnes se nepodařilo ovšem najít matku malého chlapečka a to i přesto, že policie prověřila desítky žen. Nyní pátrají po možné svědkyni.

Obec Věrovany se nachází na půl cesty mezi Prostějovem a Přerovem. Kousek za obcí na poli našli v létě podezřelý igelitový pytel s mrtvým novorozencem. Tělíčko 11. července objevil náhodný kolemjdoucí, který venčil psa. Nejdřív si myslel, že se v pytli nachází zdechlina zvířete, zavolal tedy svého známého myslivce, který zjistil, že se jedná o mrtvé novorozeně.

Případ začali šetřit policisté, zajistili stopy na místě i blízkém okolí, nechali provést pitvu, hledali svědky. Prověřili několik desítek žen napříč celou Českou republikou, pátrali i v cizině. A marně...

"V této souvislosti se do hledáčku policie dostaly ženy, které byly buď prokazatelně gravidní, nebo se někdo z jejich okolí domníval, že by mohly být gravidní a z nějakého důvodu se buď nedostavovaly k lékaři na preventivní prohlídky, a nebo se v jejich blízkosti po termínu, nebo po předpokládaném termínu porodu nevyskytovalo žádné dítě a ony to různým způsobem zdůvodňují," uvedla vyšetřovatelka Alena Dudešková.

Tělíčko v poli leželo zhruba od začátku prázdnin. Policie ovšem z taktických důvodů nemůže prozradit, jak dítě zemřelo ani jakou mělo barvu pleti - uvedli pouze, že šlo o donošené miminko mužského pohlaví.

"Policie v současné době pracuje s verzí, že místo nálezu není místem porodu," prozradila Dudešková. V souvislosti s tím uvedla, že pole vzrostlé řepky, kde igelitka s novorozencem ležela, bylo krátce před nálezem posečeno.

"Ve světle dosud vyhodnocených stop, policie dospěla k závěru, že závažné informace v této věci by mohla přinést osoba polodlouhých hnědých vlasů, pravděpodobně žena," dodala vyšetřovatelka.

Policisté také pátrají po předmětu, který se měl podle nich nacházet poblíž místa nálezu a který patrně odnesl někdo z kolemjdoucích. Doufají také, že i po půl roce od nálezu tělíčka se najdou svědci, kteří si mohli něčeho všimnout nebo ve svém okolí zaznamenali těhotnou ženu bez dítěte. Jakékoliv poznatky mohou pak sdělit na nejbližší policejní služebně či na lince 158.

Rafan4321 ( 9. listopadu 2018 02:11 )

Těch 35 převážně francouzských historiků, politologů, ekonomů a právníků bylo z řad francouzských komunistů??? nebo sis to vycucal z prstu ???

blackhole1 ( 8. listopadu 2018 20:28 )

žanyn ( 8. listopadu 2018 18:36 )

Jak může vůbec někdo hydru či furii, co tohle udělá nazývat ženou. I když - žen hodných toho slova máme čím dál tím méně. Bohužel.

janhu ( 8. listopadu 2018 17:27 )

bohužel puč teroristů CIA -STB 1989 jednoznačné zlo krásy kapitalismu ,tyto děti povražděné kapitalisty by měly mít nějaký vlastní hřibtov jako oběti kapitalistů ,aby se lidé mohli chodit dívat kolik dětí kjaždý rok demokraté povraždili svým hyenistickým systémem počet obětí kapitalismu mapuje Černá kniha kapitalismu je to analýza kapitalismu a jeho nespravedlností, které byli v rámci tohoto systému napáchány od jeho počátku až do současnosti. Obsahuje práce 35 převážně francouzských historiků, politologů, ekonomů a právníků........počet obětí kapitalismu se odhaduje v rozmezí 147 milionů – 1,6 miliard obětí V knize jsou uvedena fakta o milionech mrtvých v období kolonizace, otrokářství (až do poloviny 19. století) a genocidě indiánského obyvatelstva v USA. Za tři století bylo vyhubeno 20 milionů indiánů a zhruba 45 milionů obyvatel španělské Ameriky.2) V případě „Trojúhelníkového obchodu“, který se zabýval obchodováním s otroky, a probíhal v 17. až 19. století, se počet obětí odhaduje nejméně na 20 milionů.3) Imperialismus nese odpovědnost za rozpoutání dvou světových válek, které mají za následek smrt okolo 100 miliónů lidí.4) Proto v moderních dějinách nesmíme zapomínat na oběti 1. světové války (8,5 milionu) a 2. světové války (60 až 85 milionů),5) kterou finacovali, a za účelem vyšších zisků využívali průmyslníci a americké korporace Jen v letech 1990 až 1995 války způsobily ve světě 5,5 milionu mrtvých. Tři čtvrtiny tvoří civilní osoby (v Evropě 250.000, Asii 1,5 milionu, Střední a Blízký východ 200 tisíc, Afrika 3,5 milionu obětí).12) Válka v Iráku v letech 2003 – 2011 si vyžádala 1.300.000 obětí

snehulak ( 8. listopadu 2018 16:30 )

No nahé dívky to určitě nebyly, reklamní Petře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání