Svátek sv. Martina je jedním z tuzemsky nejoblíbenějších podzimních oslav. Připadá na 11. listopadu, a právě na ten den řada pražských čtvrtí a městských částí chystá nejrůznější akce spjaté s tradicemi, které se ke svátku vážou. V Satalicích místo obvyklejšího posvícení vymysleli pro malé i velké Svatomartinský lampionový průvod.

Koná se v neděli v 17 hodin před Komunitním centrem Jiřího Hubače (ulice K Rybníčku 8), odkud se průvod v 17:30 vydá napříč Satalicemi do blízkého lesoparku a směrem k Radonicím. Právě v lesoparku čeká na všechny zúčastněné překvapení, které obstarají zdejší dobrovolní hasiči. Po konci průvod zamíří zpět do komunitního centra, kde bude připraveno pohoštění. V 19 hodin členové skupiny historického šermu Allgor předvedou ohňovou show.
V Satalicích se schyluje k lampionovému průvodu.
Autor: ÚMČ Praha-Satalice

Něco dobrého nejen na zub

Po celou dobu akce bude pro účastníky připraveno občerstvení. Už během průvodu se zájemci budou moci za studeného počasí ohřát teplým čajem nebo svařákem. Pro otužilce bude k dostání samozřejmě i víno. A s prázdným žaludkem z akce také nebude radno odcházet, protože kromě tradičního husího kaldounu bude možnost dát si krůtí guláš či husí paštiku.

Fotogalerie
7 fotografií