„V Praze... jsme zamířili do Café Café. Ale neobsluhují tu hnědé lidi. Usadili jsme se a oni nás ignorovali. Šestkrát jsme je volali, ignorovali nás. Byl jsem tam s rodiči, odešli jsme,“ napsal Das na Twitteru.

V dalších příspěvcích pak dodal, že nešlo o žádné subtilní náznaky - postoj obsluhy prý byl více než jednoznačný. „Bylo to skoro až legrační,“ dodal Das. „Píšu to proto, že tu kavárnu někdo vlastní, a ten někdo ty lidi zaměstnává. A měl by to vědět.“

Po tomto doplnění herec připsal, že majitel Café Café zavolal jeho týmu, omluvil se za chování zaměstnanců a slíbil, že to s nimi probere. „Zněl jako opravdu dobrý člověk,“ doplnil Das.

„Na naší straně je pochybení, že si jich nikdo šest minut nevšiml,“ řekl majitel kavárny Richard Hrádek. Rozhodně odmítl, že by obsluha herce ignorovala z důvodu barvy pleti. Majitel se herci omluvil, poslal dort a pozval ho k návštěvě svého podniku.

Příspěvky na Twitteru už nicméně spustily lavinovou reakci a v recenzích Café Café za posledních několik hodin přibyly desítky negativních komentářů odsuzujících kavárnu jako rasistickou.

Fotogalerie
4 fotografie