Strážník ženu osahával na prsou i přirození a dělal jí oplzlé návrhy. Dokonce ji i zalehl a snažil se jí rozepnout košili. „Takového jednání se přitom dopouštěl jako osoba, která má nad dodržováním předpisů dbát,“ řekla soudkyně brněnského městského soudu Monika Schön serveru Novinky.cz.

Alarmující bylo, že Leoš Ž. si vůbec neuvědomoval, že svou kolegyni obtěžuje! Před soudy se obhajoval tím, že různé poplácávání a nechutné poznámky byly na pracovišti běžné. Šlo prý jen o legraci.

Snažil se situaci zlehčovat

To svědčí pouze v neprospěch obžalovaného, že jeho práh citlivosti vůči právům druhých je velmi snížen, ne-li vymizelý. Taktéž námitky, že snad poškozená „tak moc“ neutrpěla, nejsou vůbec namístě a takovéto zdůrazňování svědčí jen o naprosté lhostejnosti obžalovaného k osobnostním právům druhých,“ zdůraznila soudkyně.

Vyhazov na hodinu

Když se vedení městské policie o činnosti strážníka dozvědělo, vyhodilo ho na hodinu. „Jedná se o naprosto mimořádnou událost, jaká mezi našimi více než 650 zaměstnanci nemá obdobu a zasluhuje zcela nekompromisní přístup. Už samotná rychlost výpovědi je ze strany vedení organizace jasným signálem, že nic podobného není možné tolerovat," uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Leoš Ž. se proti vyhazovu bránil soudní cestou, soudy ale všechny jeho žaloby smetly ze stolu.
Navíc mu uložily dvouletou podmínku se zkušební dobou na 3,5 roku. Své oběti navíc musí zaplatit odškodnění ve výši 150 tisíc korun.

VIDEO: Také tento mladík (15) nedokázal ovládnout svůj sexuální chtíč, chtěl sex po stařence (81).