Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ravenův horoskop na listopad:Býky zasáhne pocit ztráty, Ryby budou sršet nápady

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    5. listopadu 2018 ● 10:19

    Listopad je měsíc, který zrovna neoplývá optimismem, ale není třeba ani propadat beznaději. Nebojujte s podzimem, přijměte to a těšte se tím, co přinese.

  • 1.

    Beran

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Na hranici mezi Beranem a Býkem se nachází planeta života Uran, která se během listopadu bude pomaličku a přesouvat do znamení Berana. Beranům nebo Skopcům to přinese sílu a schopnost lstivě se protáhnout mlžným listopadem, až do začátku zimního prosince, aniž by podléhali podzimním depresím, chřipkám nebo angínám.

     

    Jen pozor u žen na nachlazení ženských orgánů, močového měchýře a ledvin. Citlivější ženy, narozené v tomto znamení, mohou mít během listopadu partnerské problémy, s nimiž psychosomaticky souvisí právě ledviny a vaječníky.

     

    Přítomnost Uranu, i když zkraje spíše jen váhavá, vám dá sílu překonat deprese a neurčité nálady, které mohou pramenit jak z rodinného, tak i pracovního prostředí. Ale nechte to všechno plynout, protože i horší situace se ustálí a zlepší jakoby samy od sebe, takže druhá polovina listopadu pro vás bude s velkou pravděpodobností více zábavná než pro ostatní znamení. Pracujte hlavně na své kariéře a zdraví.

     

  • 2.

    Býk

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Býci mohou mít v listopadu pocit, že něco ztrácejí. Na začátku měsíce to je retrográdní Uran, který se přesouvá z Býka do Berana a 23. listopadu to bude Měsíc, který už v časných ranních hodinách drze nakyne do úplňku a hned nato zmizí v sousedních Blížencích.

     

    Z hlediska analogie se vám může stát, že se dostanete do lehčí či těžší partnerské krize, kterou byste měli zpracovat tak, že svou drahou polovičku vezmete na podzimní procházku spadaným listím, doma jí uděláte čajík a potom se vydáte zapálit svíčku prababičce na hrob.

     

    Zkuste nic neřešit, spíše se proměňte v buddhisticky filosofujícího rodinného záchranáře, který má pochopení pro utrpení ostatních. Lidé se vám začnou svěřovat, ale nenechte se strhnout k žádné rebelii, protože by mohla přinést další zbytečné konflikty a starosti. V práci se vám bude dařit, budete překypovat originálními nápady, které vám budou kolegové závidět a šéfové je budou vydávat za své vlastní. Ale i to se cení.

     

  • 3.

    Blíženci

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    První polovina listopadu bude pro Blížence celkem klidná, alespoň v tom smyslu, že budou mít dost sil na to, aby se starali spíše o potíže a strasti ostatních, než o svoje vlastní, které vyřeší rychle a s grácií. Zdraví bude sloužit téměř na sto procent, takže každého Blížence hned poznáte na první pohled nejenom podle růžolícího, zdravého zevnějšku, ale i podle překypující práceschopnosti, která za normálních okolností ani nebývá moc vidět.

     

    Samozřejmě jsou možné i výjimky, které mají nepříznivé konstelace v tranzitním horoskopu, ale jinak na tom většina Blíženců bude dobře. Pozor si dejte na hádky, byly by naprosto zbytečné, prostě jen ztráta času bez vítězů a poražených, a pokud byste sami měli menší potíže v oblasti partnerství, tak netlačte na pilu, všechno se urovná do prosince. Hvězdy jinak ukazují pracovní postup, zvýšení platu či lepší pozici, každopádně si v oblasti práce a financí polepšíte. Vynikající bude pro Blížence úplněk v Blížencích 23. listopadu 2018, je možné, že kolem tohoto dne Blíženci něco zajímavého najdou nebo se setkají s někým, kdo jim bude později užitečný.

     

  • 4.

    Rak

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Raci si budou velmi rozumět s Rybami, mohou celkem dobře pracovat na společných projektech. Budou ale spíše přejímat iniciativu od svých spolupracovníků nebo členů rodiny, než aby se sami snažili vymýšlet "program na zítřek".

     

    Celkově bude pro ně listopad měsícem klidným, pokud se setkají s nějakými starostmi nebo jobovkami, jak se lidově říká, tak se to nebude týkat přímo jich, spíše budou svým kamarádům, přátelům a známým nezištně pomáhat až tak, že se v oblasti sociálního chování stanou pro ostatní příkladem. Pokud si toho někdo všimne. Pracovně půjdou pomalu, nenápadně, ale jistě nahoru, pokud budou muset složit jakoukoliv zkoušku, tak ji složí a v partnerství nebudou mít prakticky žádné (neřešitelné) problémy.

     

    Dá se říct, že nic negativního na ně nečeká, pokud ale budou chtít začít dělat něco nového, je možné, že jim bude chybět potřebná iniciativa. Ta se v hojné míře objeví až v průběhu prosince.

     

  • 5.

    Lev

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Budete mít pracovně úspěšný začátek listopadu a Štěstěna při vás bude stát. Můžete si i trochu zariskovat, investovat či dokonce si vsadit, i když s těmi sázkami je to těžké, protože jsou často manipulované, čili cinklé, takže i když by vás Fortuna nechala vyhrát, tak lidský zásah vám to překazí. Mnoho lidí si rádo hraje na bohy vrtkavosti, ale můžete si vyzkoušet, jak to dopadne, když se s někým o něco (málo) vsadíte. Jen pozor na alkohol, abyste neměli špatný odhad.

     

    Na začátku listopadu, pozor, Lvice mohou mít ženské problémy, projevující se nastydnutím a následným častým močením. Snadněji se vyskytnou i lehké záněty močového měchýře apod. Raději buďte v teple, chraňte si především bederní oblast a raději nenoste žádné croptopy, i když přes ně budete mít zimní bundu, raději choďte oblečené důkladně jako naše babičky.

     

    Muži-Lvi se mohou těšit na celkem pohodový listopad, ale raději nekupujte nic na dluh, pokud potřebujete půjčku, tak platí poučka o dvojím měření a jednom "řezání", abyste z toho také neměli potíže s močením.

     

  • 6.

    Panna

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Panny jsou dokonale čisté (což odpovídá i síle symbolu Panny, která má být čistá a nevinná) prakticky od všech planet, pouze na začátku a na konci listopadu proletí znamením Panny Měsíc. Čeká na vás meditativně klidný listopad a v podstatě i celý podzim.

     

    Budete se cítit dobře a bezpečně. Nemusíte se bát žádných prudkých změn, ani k horšímu, ale ani k lepšímu, čili se můžete plně soustředit na sebe, na své nitro a myšlenky, ale i na svou práci a rodinu.

     

    Listopad pro vás proběhne pod heslem "back to the roots", zpátky ke kořenům, jděte nebo jeďte tedy navštívit svou matku, babičku, běžte se projít na hřbitov, kde někoho máte a zavzpomínejte, vraťte se na chvíli v duchu do krajiny svého dětství, na kterou máte krásné vzpomínky. A nenechte se ničím rušit.

     

  • 7.

    Váhy

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Ve Vahách je Venuše celý listopad. Váhy jsou znamením lásky a v listopadu se tedy budou moci plně rozvinout. Budete oslňující, svůdní a nabití erotikou. Udělejte si romantický listopad a neřešte nic jiného, než Lásku. Práci nechte běžet samospádem, hlavně ji neměňte ani neinovujte, udělejte jen to nezbytné pro výdělek peněz a udržení zaměstnání.

     

    Teď jsou nejdůležitější Vztahy a Sex, choďte na rande i v rámci rozptýlení a tréninku, nemusí vždy dojít k sexu, cvičte se v konverzaci s opačným pohlavím (či klidně se stejným, pokud je to vaše erotické zaměření). Pokud jste v dlouhotrvajícím vztahu, choďte se svým manželem, přítelem, či partnerem na procházky, i když budou sychravé dny.

     

    Můžete se k sobě navzájem tulit a doma se zahřejete horkým čajem, vínem a společným mazlením. Bude to romantičtější a erotičtější než letní dovádění u vody. Také je ideální čas vzít přítelkyni na nějaký horor a pak ji celou noc chránit, protože se bude bát. Prostě Láska a Sex vám během listopadu, pokvete, což je na podzim trochu oxymóron, ale bude se prostě dařit.

  • 8.

    Štír

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Štír je z obou stran obstoupen Venuší a Jupiterem, které sice přímo v jeho znamení nejsou, ale mají na něj kladný vliv, čili Štír prožije krásné období na výsluní lásky. Ale pozor, může mít zhoršené vztahy s Kozorohem a se Lvem.

     

    S těmito znameními se nedoporučuje v listopadu navazovat milostné vztahy, pokud nemáte jinou možnost, tak jen opatrně. 7. listopadu se odehraje uprostřed Štíra krásný Nov, spojení Slunce a Měsíce s kladným vztahem k Neptunu v Rybách, takže listopad bude pro vás šťastným měsícem i co se týče mezilidských vztahů.

     

    Snadněji se s každým domluvíte a pravděpodobně také navážete vztahy s novými přáteli. I když to bude v listopadové mlze, mělo by k vám přijít pár zajímavých věcí, na které se dlouho nezapomíná.

     

  • 9.

    Střelec

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Merkur ve vašem znamení dává tušit, že přijdou nové projekty a pracovní příležitosti a nezaměstnaní naleznou práci. Nejšťastnější období v tomto směru bude na samém začátku listopadu, tedy do 7. listopadu.

     

    Ve zbytku měsíce si dejte pozor na nabídky, které se nebudou slučovat s vaším zaměřením, někdo vás může lámat do něčeho, kde by vás jen zneužil a vám by se to moc nelíbilo, takže je třeba rozlišovat hlouposti od skvělých příležitostí. 9. listopadu na vás začne působit Jupiter, vládce všech planet, takže během listopadu, samozřejmě s velkou mírou uvážlivosti a rozmyslu, se klidně můžete stát podnikatelem nebo nejúspěšnějším členem pracovního kolektivu, popřípadě se vypracujete do vyšší pozice. Vztahy, rodina a zdraví budou v pořádku.

  • 10.

    Kozoroh

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh bude během listopadu 2018 zajímavé znamení, neboť v něm tiše sídlí Saturn s Plutem, dvě chmurné planety, alespoň z astrologického hlediska. Působení obou planet přesahuje až do světa mrtvých, ale prakticky to neznamená nic děsivého.

     

    Každá čarodějka tyto planety ve svém znamení uvítá, protože dokáže využít jejich sílu. Ale i pro normální konzumenty běžného života znamenají přínos, protože se spojují s dobrou intuici a brání realizaci zbrklých nápadů. Během listopadu se dočkáte několika zajímavých nabídek, z nichž některé odmítnete a v konečném efektu z toho budete mít prospěch. Všechno se nyní vyplatí důkladně zkoumat a zvažovat.

     

    Vyhnout se hurá akcím a nechat iniciativu spíše na straně druhé. Ušetří vám to energii i zdraví. Vaše vítězství v mnoha situacích bude postaveno na tom, že projevíte trpělivost, důstojnost a rozvahu. Díky bdělosti a pozornosti mohou zvláště ženy během listopadu doslova ulovit muže svých snů, prostě jen tím, že budou v praxi aplikovat rčení „sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě“. A počkají si, až se k nim vysněný princ proseká šípkovými keři nebo proláme skalami.

     

    Stejně tak muži-Kozorozi zaujmou své okolí nejlépe tím, že budou tajemně mlčet, což, ruku na srdce zase není tak těžké, jako třeba kontinuálně po celý večer ze sebe chrlit květnaté hlášky a jiskrná moudra.

  • 11.

    Vodnář

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Během listopadu bude Vodnáře opouštět Mars, planeta mužské jangové síly, což je pro mnoho lidí skoro to samé, jako přijít o tatínka. Na začátku listopadu Mars ještě ve Vodnáři bude, ale už od 7. listopadu bude v kvadrátu k Jupiteru, takže od sedmého do šestnáctého listopadu nesázejte do loterie, protože nic nevyhrajete. Jedině snad s pomocí nějakého hustého rituálu.

     

    Nemá ani žádnou zvláštní cenu hledat lepší práci a určitě ne ji měnit. Na začátku listopadu se mohou ženy i muži Vodnáři seznámit s novým partnerem/partnerkou, jít na rande či revitalizovat stávající vztah, ale i v těchto případech je dobré využít konstelací, které trvají do 16. listopadu. Ve Vodnáři je Černá Luna, Lilith, první "ďábelská" Adamova žena, která je ale pro většinu smrtelníků znamením potíží a smůly. Tarotový symbol Lilith, Černé Luny, je 13. karta Velké Arkány Smrt - Velká Změna.

     

    Teď se určitě všichni čtenáři lekli, ale je to jenom proto, že většina lidí nedovede s principem Velké Změny správně naložit. Člověk většinou miluje sladký stereotyp a lpí na starém "pořádku". Podle jednoho rčení je neznámé dobro horší než známé zlo, takže často lidé volí známou horší variantu, jen aby neriskovali. Zkuste to ale přijmout tak, že ne každá změna, která vás vytrhne ze stereotypu, musí být negativní. Může, ale nemusí. Jinými slovy si můžete na začátku listopadu dovolit trochu riskovat v oblasti vztahů a sexu, ale v druhé polovině listopadu si na jakékoliv nabízené změny raději dávejte pozor, na jednu dobrou jich přijde pět nevýhodných, tak pečlivě přebírejte. To se týká i změn platebních tarifů.

     

  • 12.

    Ryby

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Ryby budou díky stálé přítomnosti Neptunu celý měsíc nejgeniálnějším znamením zvěrokruhu. To se sice neprojeví v partnerství, ale jinak budou přímo sršet nápady a pracovními plány. Nicméně i v této oblasti to chce trochu přemýšlet, protože ne každý plán je proveditelný a ne každý proveditelný plán vyústí v odpovídající finanční ohodnocení či kompenzaci. Ryby se budou muset naučit skloubit své velké plány s praktickým životem.

     

    Na spolupráci by bylo dobré, téměř ideální vzít si jiné znamení zvěrokruhu s velkou intuicí, ale s méně velikášskými plány, například Raka. Rak jako vodní znamení může lépe rozlišit, který z Rybích plánů přinese úspěch a zisk a který ne. Jediné, co by mohlo geniální Ryby zastavit nebo zpomalit, jsou v druhé polovině listopadu zdravotní problémy, ale nebude to nic vážného, spíše klasika, pozor na prochladnutí, nastydnutí, chřipku a u starších Ryb poruchy s erekcí či prostatou.

     

    Pomůže tantra, ale jinak mohou Ryby místo sexuálních radovánek občas něco chytrého vymyslet. Nebo jít na ryby.

     

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz