Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vlak srazil ženu na hlavním tahu mezi Prahou a Brnem: Hasiči evakuovali cestující: Spoje měly zpoždění

Vlak na cestě z Brna do Prahy srazil ženu.
Vlak na cestě z Brna do Prahy srazil ženu.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
4. listopadu 2018
20:55

Vlak na hlavním tahu mezi Brnem a Prahou v neděli v podvečer zachytil a usmrtil ženu. Neštěstí se stalo u stanice Skalice nad Svitavou směrem na Letovice na Blanensku. Vyšetřování tragédie omezilo provoz na této důležité trase a zdrželo některé spoje. Hasiči museli cestující evakuovat.

„Policisté zjišťují totožnost zemřelé a také to, proč se v kolejišti pohybovala,“ řekl ČTK mluvčí policie Petr Zámečník.

Podle informací TN.cz zůstala žena zaklíněna pod koly. „Její tělo je zaklíněno pod vlakem, přivolaný lékař konstatoval smrt. Následně si případ převzali drážní hasiči,“ řekl TN.cz mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkazký.

Podle mluvčí záchranné služby Hedviky Kropáčkové sražený člověk zemřel ještě před příjezdem zdravotníků. „Zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedla Kropáčková.

 

České dráhy podle informací na svém webu odklonily mezinárodní rychlík Joseph Haydn přes Havlíčkův Brod. Po několika desítkách minut obnovily dráhy provoz po jedné ze dvou traťových kolejí sníženou rychlostí.

Za místem mimořádné události docházelo k navýšení zpoždění o pět až 20 minut, informuje národní dopravce na svém webu.

Příčinu neštěstí vyšetřuje policie.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání