Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidé běsnili, na zemi spaly i děti. Let British Airways nabral 48 hodin zpoždění

Autor: nkov - 
4. listopadu 2018
12:50

Na cestu z Orlanda na Floridě do Londýna bude 200 cestujících British Airways asi ještě dlouho vzpomínat. Let BA 2036 totiž ve finále dorazil do britské metropole se 48hodinovým zpožděním. Aerolinka se navíc postarala o lidi jen jednu noc, druhou už je nechala prospat přímo na letišti. A místo vysvětlení a péče jim poskytla jen jeden dopis. O případu infromoval web Daily Mail.

Původní let 2036 z Orlanda do Londýna se opozdil kvůli závadě a společnost British Airways lidem zajistila noc v hotelu. Jenže druhý den se krátce po odletu ukázalo, že závadu se úplně nepodařilo odstranit. Pilot tedy zamířil s letadlem do New Yorku, kde muselo na 200 lidí strávit noc na terminálu. Někteří přitom spali i na podlaze. 

Noc na studené zemi musely strávit přitom i rodiny s dětmi. Mezi nimi byla i sedmiletá dívka, která za svůj krátký život stihla vyhrát souboj s rakovinou. Fotku adresovanou aerolinkám sdílel její otec na Twitteru s popiskem: „Sedmiletá vítězka nad rakovinou spí na podlaze terminálu 7 letiště JFK. Díky za nic.“

Čas odletu se neustále posouval

Rozčilení zákazníci si stěžovali, že aerolinka neposkytla bližší informace a na místě nebyl přítomný žádný zaměstnanec společnosti. Vše, co obdrželi, byl vytištěný dopis.

Cestující byli podle vlastních slov jednáním zmatení. Na odletové tabuli se například neustále oddaloval čas odletu, který jim nebyl sdělen ani při příjezdu do hotelu, když bylo jasné, že letadlo má mechanickou závadu.

Po nepohodlné noci strávené na studené podlaze terminálu letiště vypravila společnost náhradní letadlo. V cestě do Londýna z USA pak lidé pokračovali nakonec místo čtvrtka až v sobotu, tam ve finále dorazili s dvoudenním zpožděním. 

 

petrw ( 5. listopadu 2018 11:34 )

petrw ( 4. listopadu 2018 13:37 )

tak sis foter mel vzit holku na klin a nemusela spat na zemi ..když prodělala raka.

Zobrazit celou diskusi