Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ostravské výstaviště voní čokoládou: Dá se pít i jako kořalka

/
  • Makronky Oxany
    3. listopadu 2018 ● 16:30

    Ostravské výstaviště Černá Louka hostí výstavu čokolády. Vidět ji tu můžete v nejrůznějších podobách. Makronky, čokolády, bonbony, dorty, pralinky, prostě vše, co se dá vyrobit z neoblíbenější pochoutky na světě, čokolády, vystavují i nabízejí v areálu ostravského výstaviště Černá louka.

    První deštivý listopadový víkend patří na výstavišti Čokoládovému festivalu, při němž se chce každý vytáhnout a přijít třeba i s netradičním nápadem, jakou podobu čokoládě vtisknout. Nechyběly ani nápoje vyrobené z této pochoutky.

    „Ochutnat můžete čokoládové pivo, víno, i horké nápoje. Klidně i kořalku z čokolády. Jde uvařit i s masem nebo s omáčkou,“ řekl Blesku pořadatel Chris Dellatre (46). Výstavní prostory voněly vším možným, co si lze jen představit.

  • 1.

    Makronky

     

    Makronky Oxany
    Autor: Karel Janeček

    Makronky Oxany Kijonko (31) slibovaly sladké pokušení, ale i možnou výhru. Jak uvedla, s ručně pečenými makronkami se sice člověk nadře, ale o to je pyšnější na výsledný produkt. „Člověk do práce dává mnoho zručnosti i citu,“ řekla cukrářka.

  • 2.

    Sladkosti všech druhů

     

    V nabídce byly sladkosti všech druhů, vůní, barev i tvarů.
    Autor: Karel Janeček

    V nabídce byly sladkosti všech druhů, vůní, barev i tvarů. Cukráři si s každým kouskem pečlivě vyhráli, aby se mohli směle postavit čelem konkurenci. Mít šanci ochutnat hromadně čokoládové speciality se nabízí v Ostravě jen jednou za rok.

  • 3.

    Kořalka z čokolády

    Návštěvníci mohli ochutnat i kořalku z čokolády.
    Autor: Karel Janeček

    Ochutnat mohli návštěvníci veletrhu také kořalku, víno nebo pivo vyrobené speciálně s čokoládou. I když jednotlivé lahvičky nebyly nejlevnější, mnozí si alespoň nějakou odnesli domů na ochutnání, aby zjistili, jaký takový alkohol vlastně je.

  • 4.

    Vyrobíte 80 pralinek za půl hodiny

    Vyrobit se dá 80 pralinek za půl hodiny.
    Autor: Karel Janeček

    „Dá se vyrobit 80 pralinek za půl hodiny, příprava trvá dalších pětačtyřicet minut. Tvořím pětatřicet různých druhů pralinek, věnuji se tomu 7,5 roku,“ řekl Blesku cukrář Evžen Afanasenko (32), který pralinky vyrábí v čokoládovně v Praze, a to podle rodinných ukrajinských receptů.

  • 5.

    Exotická kráska

    Christin Mulenda (19) z Ostravy
    Autor: Karel Janeček

    Exoticky vyhlížející, ale domácí vystavovatelkou byla čokoládová kráska Christin Mulenda (19) z Ostravy. Nabízela africké speciality. „Koblížek z banánu a kokosu, arašídy s karamelem. Recepty z Konga mě učila maminka,“ prozradila studentka.

  • 6.

    Tortilla s hovězím chilli con carne
    Autor: Karel Janeček

    Anna Babjaková (25) se sestrou se věnují výrobě muffinů i jiného pečiva, ale nabízely i speciální tortilly s čokoládou. „Tortilla s hovězím chilli con carne, zkaramelizovaná cibulka, dále čedar, salátek s chilli čokoládovou omáčkou,“ prozradila recept rodačka z Čeladné.

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy