Michaela se věnuje i rodinné firmě na zahradní práce, ale zpěv je její velkou vášní. Dodnes si ráda poslechne písně svého tatínka, i když jednu oblíbenou vybrat nedokáže. „Ale k jedné mám zvláštní vztah,“ přiznala v rozhovoru pro týdeník Téma s tím, že ji bere jako poselství.

„Bylo to asi rok, dva potom, co táta umřel. Já jela v autě, pustila jsem si nějaký výběr jeho písniček, a když jsem slyšela skladbu Len chcieť – Vždyť to víš, kterou nazpíval s Allanem Mikušekem,“ popisovala blondýnka, která se slavným tátou kdysi vystupovala i v populárním pořadu Stodola Michala Tučného.

„Najednou si říkám – to je o mně! Ale zároveň jsem pochybovala, že by táta vložil do písničky tak jasně adresovaný vzkaz.“ Jistotu ale získala teprve poté, co se zeptala slovenského country zpěváka Allana Mikušeka. „Ale víš, že asi jo? No jasně… to je písnička o tobě a teď už vím, proč mi tehdy říkal nějaký věci,“ řekl jí prý o písni, která navíc byla vůbec poslední, kterou Tučný natočil před smrtí.

„Táta pravděpodobně tušil, že odchází. Ale stále tak nějak věřil, že to dopadne dobře, měl ještě další plány,“ uvedla Michaela. Svůj boj s rozsáhlou rakovinou jater spojený s problémy se slinivkou prohrál její otec 10. března 1995. Zhoršení přitom podle ní přišlo poměrně náhle.

Ještě večer se prý zpěvák díval v televizi na detektivku a pak si šel lehnout. „V noci se ale probudil, bylo mu strašně zle, naříkal bolestí,“ vypráví jeho dcera, která mu s maminkou volala záchranku. „Nenechal se nést od saniťáků, šel sám. Koukala jsem na něj ze dveří, jak zase někam odjíždí. Jako kolikrát předtím. Jenže teď už to bylo naposledy. Ještě v noci zemřel, byl to jeho poslední záchvat,“ svěřila se pro Téma s poslední vzpomínkou na tátu, který už tehdy vážil méně než 60 kilo.

Úryvek z textu písně Len chcieť – Vždyť to víš

Toulavá, máš kam jít

Co jen víc můžeš chtít

Zvědavá, co můžeš mít

Konečně překroč svůj stín

A krokem pomalým vejdi do dne

Kterej začíná, vždyť víš

Túlavá, kam môžeš ísť

Čo len viac môžeš chcieť

Zvedavá, čo môžeš mať

Úsmev za úsmev daj

Nikdy sa nepýtaj či ho môžeš vrátiť späť

Len chcieť

 

Přestaň nečinně stát

A zkus nám zamávat

Možná čekáme tu na tebe

Veď niesi opustená

Na plno žiť sa má

A to ti nikto nevezme

Všetky rieky sa niekde spájajú

Aj medzi nami to tak má byť

Ale v moři tvejch snů barevných

Se nedá věčně jenom snít

Fotogalerie
25 fotografií