Minibus skončil na střeše, v místě zasahoval i vrtulník. Záchranná služba k dopravní nehodě spolu s vrtulníkem vyslala i tři pozemní posádky.

„Nejvážnější poranění utrpěl starší cizinec, který cestoval v minibuse, který zůstal po nehodě převrácený na střechu. Jednalo se o středně těžké zranění hrudníku," uvedli záchranáři.

Muže přepravil vrtulník do traumacentra Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. Ostatní cestující se zranili jen lehce a po ošetření je záchranáři převezli na chirurgické a ortopedické ambulance zdravotnických zařízení v Brně a Břeclavi.

U nehody zasahovali také hasiči. Podle jejich mluvčího Jaroslava Mikošky nemuseli nikoho z havarovaných vozů vyprošťovat.


Druhá nehoda o tři hodiny později

Po šestnácté hodině se na stejné křižovatce stala další dopravní nehoda. Řidič VW Golf jel po silnici I/52 od Brna a v křižovatce chtěl odbočit vlevo. Při tom ale nedal přednost protijedoucímu vozidlu Dacia a obě vozidla se čelně střetla. Při nehodě byly zraněny celkem čtyři osoby. I tato nehoda byla bez přítomnosti alkoholu u řidičů," upřesnil mluvčí policie Petr Zámečník

 

Jen o 24 hodin dříve zasahovali záchranáři u Trnového Pole na Znojemsku, kde šofér (42) Škody Octavia narazil do policejní dodávky. Při nehodě se zranilo pět osob, z toho tři těžce.

VIDEO: Zásah záchranářů u kolapsu řidiče letos v březnu v Brně.

Fotogalerie
3 fotografie