V 80. letech Helena Vondráčková bořila hitparády se svou písní A ty se ptáš co já, kterou převzala od švédské skupiny ABBA z originálu The Winner Takes It All. A právě tato píseň byla první na seznamu hitů, které zazní v nově připravovaném muzikálu složeném z písní Vondráčkové.

„Bohužel na píseň A ty se ptáš co já jsme nedostali práva. Autoři Andersson a Ulvaeus si drží své písně pouze pro svá díla, to znamená, že nemůžeme dávat nic od ABBY. Ale máme to nahrazené jinými skvělými dvěma písněmi,“ potvrdil Blesk.cz Lichtenberg.

Čímž naznačil, že v muzikálu museli tedy nahradit rovnou dvě písně. „Nedostali jsme práva na ještě jednu píseň, jejíž název si ale teď nepamatuju. Není to z těch nejslavnějších hitů Heleny,“ dodal Lichtenberg na konkurzu k muzikálu v divadle Broadway.

Kromě nového muzikálu Kvítek mandragory s hity Vondráčkové už plánuje zcela nový muzikál s největšími peckami Waldemara Matušky. „Chtěli jsme největším pěveckým ikonám 80. let udělat na jejich počest muzikál, tedy pro Václava Neckáře, Vondráčkovou, Gotta a Waldemara Matušku. A už jsme za půlkou,“ dodal producent, který má na svědomí desítky slavných muzikálů.

Fotogalerie
18 fotografií