„Táta je důlní inženýr z Kleče, máma učitelka hudby z Ostravy a já se narodila ve Zlíně. Na Slovensko jsme se odstěhovali, teprve když mi bylo devět let,“ vysvětlila Blesku moderátorka a satirička na oslavě, kde panu Bohumírovi k jubileu přáli i zástupci radnice MČ Prahy 13. „Táta přechodil několik chřipek a měl z toho tuberkulózu, tak mu lékaři doporučili přestěhovat se do hor,“ říká Bubílková s tím, že roku 1961 odešli všichni do slovenského Martina, města ležícího v sevření Malé a Velké Fatry.

Video
Video se připravuje ...

Bubílková slavila tatínkovy devadesátiny a překvapila: Nejsme žádní Slováci! Petr Macek, Aleš Brunclík

Národnost tak měla Bubílková vždy českou. „Na Slovensku mě také učitelé i řada dalších brali jako Češku žijící tam, a právě proto měli na moji slovenštinu větší nároky. Diktáty ve slovenštině jsem psala hned od nástupu do školy, první známku jsem tam měla trojku,“ směje se.
V Bratislavě pak vystudovala žurnalistiku a v roce 1977 nastoupila do rozhlasu, kde moderovala slavný pořad pro motoristy Pozor, zákruta!
Později se dostala do Slovenské televize, kde se v roce 1989 stala tváří revolučních zpráv přímo z terénu. Následně přijala v Praze místo zpravodajky z Federálního shromáždění, odkud už to bylo jen kousek do nedělní debaty Co týden dal, kterou moderovala ve dvojici s Otou Černým. Největší popularitu jí ale později přinesly až společné pořady s Miloslavem Šimkem (†63), v nichž se satiricky strefovali do českých politiků.
Spolu s ní se navíc hned po revoluci vrátila do Česka i celá její rodina. „Některým národovcům na Slovensku vadilo, že se tam v televizi objevuje moderátorka s českým původem. Chodily nám i drsné výhrůžky, tak jsme se vrátili zpátky,“ dodává moderátorka.

VIDEO: Bez urážky Zuzany Bubílkové: Zeman ukradl fóry Šimkovi! A řekl proč!

Video
Video se připravuje ...

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Zeman ukradl fóry Šimkovi! A řekl proč! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

  

Fotogalerie
29 fotografií