Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Samhainové čarování s Arianou Argoni

/
  • Světy živých a mrtvých se budou prolínat
    Světy živých a mrtvých se budou prolínat (Le-Regard-des-Elfes)
    30. října 2018 ● 11:11

    Samhain je prastarý pohansky svátek mrtvých. Jde o nejmocnější svátek starých pohanů, u nás ho slavíme jako Dušičky. Je to den, kdy od sebe odděluje období léta a zimy, proto ho pohané slavili jako nový rok. Byla to vlastně jakási obdoba Silvestra. Staré umírá, aby se nový život mohl začít. Stíraly se hranice mezi živými a mrtvými a konaly se oslavy na počest předků. A byly to oslavy veselé…

  • 1.

    I u hrobů může být veselo

    ...
    ...
    Autor: archiv

     

    V Mexiku dodnes přetrvává tradice, kdy rodiny chodí na hroby svých milovaných s jídlem a bujaře se oslavuje a vzpomíná s láskou, nikoliv ve smutku. Celkově by toto období melo byt obdobím klidu, stáhnutí se do sebe, pokud trpíte na deprese, chápete je jako já, jsou předzvěst toho, že se ve vás něco čistí, aby mohly přijít krásné nové věci.

     

    Samhain  s nástupem křesťanství zakázal v 10. století opatem jménem Odilo. Likvidovaly se i menhiry a posvátné háje. Ale tradici se snažili potlačit marně. Málokdo ví, že svíce na hrobech a v oknech jsou jakýmsi majáčkem, aby duším ukazovaly cestu k nám živým a aby věděly, že na ně myslíme. 



    Stejně tak je omyl domnívat se, že Halloween je americký svátek. Do Ameriky ho přivedli Irové. Halloween se slaví v předvečer Samhainu, tady 31. října. Je plný roztodivných převleků a masek, veselí. Čím morbidnější tím lepší. Poselství tohoto veselého svátků je zbavit se stigmatu Smrti a chápat ji, jako přirozený cyklus Matky přírody. Protože bez smrti by nemohl vzniknout život.

  • 2.

    Magie pro tyto dny

    ...
    ...
    Autor: stockfood.cz

     

    Vydlabeme dýni, umístíme do ní misku, do které postavíme zlatou nebo bílou svíci a do misky dáme mince, mohou to být i mince feng-suej.
    Pokaždé, když svíčku budete rozsvěcovat, přejte si hojnost a peníze, ale také zdraví pro následující období.

     

    Pokud byste chtěli čarovat na lásku, do dýně vložte červenou svíčku a do misky nasypte plátky růže.

     

    Doporučuje se také očista obydlí pomocí bílé šalvěje-tyčinky, nebo stačí koupit bobkový list a spálit ho v misce. Strašně krásně voní, alespoň nám čarodějkám. Při pálení listu bobkového listí myslete na to, jak vše zle odchází a vrací se k vám dobro, mír a klid.

     

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz