Značná část komunikujících volbu denimových nohavic a krátkého, námořníky od devatenáctého století proslaveného kabátu zvaného peacoat, tvrdě odsoudila. Podle ní paní Monika selhala v etiketě, setkání s Macronem přílišnou ležérností znevážila.

Já bych paní Moniku odsudky až tak nekamenovala. I když svrchník ke kolenům a klasické cigaretové nohavice, jež proslavila Audrey Hepburn a milovala je a často nosila i bývalá první dáma země galského kohouta, Carla Bruni Sarkozy, by byly bez diskuze vhodnější.

Nešlo totiž o žádný oficiální státnický akt, ale v podstatě o neformální setkání Babiše a jeho ženy s Macronem. Tak trochu o pokračování den před tím prožité bujaré večeře. To, co bych paní Babišové ale vytkla, je, že se stylově nesladila s manželem. Zůstala v elegantní ležérnosti sólistkou, neboť pánové měli formální obleky.

Nejde o džíny, jde o image

Přiznejme si, že v odsudcích Moniky Babišové na sociálních sítích, v kritice jejích outfitů rozhoduje antipatie, kterou nemalá část veřejnosti k jejímu manželovi, a tudíž i k ní, jež k němu patří, chová.

Bez emocí je poctivé přiznat, že se poučila a bez problémů se vyrovná zahraniční laťce manželek vysokých státních činitelů. Nicméně by si mohla počínat líp. V pozici ženy premiéra by měla tato kolagenem, botoxem, kyselinou hyaluronovou či jinými výplněmi v tváři bezesporu vylepšovaná dáma vypadat přirozeněji.

K diskusi jsou i dlouhé rozpuštěné vlasy, některé vnadné tělo obepínající modely, svými logy leckdy atakující luxusní značky, jež svým způsobem nahrávají looku zrající posh ženy, jejíž artiklem je rajcovní živočišnost a smyslnost. Ale ona by měla v rámci role působit distingovaně. Uvědomit si, že ve vysoké politice a na poli aristokracie je luxus tiše daným nenápadným faktorem.

Této strategii bohužel na tělo ulité džíny ve společnosti vysokých podpatků bot nad kotníky a volné košile v pánském střihu neodpovídají. Z prohlídky Národní galerie pořízený snímek Moniky a pánů hovoří jasně, byť beze slov.

VIDEO: Přiznání Moniky Babišové: Co je Andrej v politice, utrácím ještě víc!

Video
Video se připravuje ...

Přiznání Moniky Babišové: Co je Andrej v politice, utrácím ještě víc! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
83 fotografií