Před kamerami se od sebe nehnou, a i když něco pokazí, řeší to mezi sebou většinou úsměvem. Podle informací Aha! to mezi nimi ale v zákulisí někdy pěkně vře. Aby po nich ostřejší výměny názorů sjížděly jako po hromosvodech, povolal štáb StarDance zkušeného profíka. Dvojnásobný vítěz Jan Onder Aha! prozradil, že kromě choreografie má na starosti i psychickou pohodu jednotlivých dvojic. A že je to občas dost tvrdý oříšek.

„Každý den jim pomáhám a konzultuji s nimi věc. Je to docela náročná práce. Často musím být nejen kouč, ale i psycholog a motivátor,“ objasnil nezáviděníhodnou úlohu. Je potřeba vycítit atmosféru v tom páru, někdy není úplně dokonalá a zářivá. Pak je musím nakopnout, vysvětlit jim to a pomoci jim. Ano, i to je moje práce,“ přiznává tanečník, který soutěžil dohromady třikrát, že to opravdu mezi účastníky hodně vře. Při stresu z dřiny jsou jako kotle před výbuchem. „Týká se to samozřejmě celého páru. Akorát s tanečníky komunikuju malinko jinak – víc odborně. Na osobnosti se snažím mluvit víc lidsky,“ vysvětlil.

„Snažím se tanečníky motivovat, protože to mají s osobnostmi opravdu hodně těžké. Snažím se jim dodávat sebevědomí,“ řekl otevřeně s tím, že páry tak musí obcházet skoro denně. 

„Někdy se podívám a pochválím, mám s nimi i individuální a taneční trénink a tři čtvrtě hodiny pracuji na věcech, které by podle mě chtěly ještě vylepšit,“ uzavřel. Genzer, Tomicová, Dvořák, Mišík, Písařovicová, Svoboda, Arichteva, či Gondík? Kdo z osmi v soutěži zbývajících osobností mu přidělává nejvíce práce, ale prozradit nechtěl. Nechává si své »lékařské« tajemství jen pro sebe.

Fotogalerie
39 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva