Odepisované náklady se týkají vytvoření studií proveditelnosti, projektové dokumentace nebo takzvané inženýrské činnosti. Podle dokumentu stavby nevznikly, protože úřad nezískal příslušná povolení. O zastavení některých projektů magistrát rozhodl rovněž kvůli jejich vysokým nákladům.

Nejvyšší částku magistrát odepíše v případě lávky v Nových Butovicích, a to asi 1,8 milionu korun. Projektové práce na opravu lávky vedení města v roce 2016 zastavilo. Odepisovanou částku tvoří náklady na studie, diagnostiku a projektovou dokumentaci v letech 2015 až 2016.

Za nevybudovanou cyklostezku z Řep do Purkrabského háje odepíše město 667 590 korun. Příprava stavby byla zastavena, protože v trase stezky byla dvě území se stavební uzávěrou. Dalších více než půl milionu korun odepíše Praha za cyklostezku z Freyovy ulice ke Kyjskému rybníku. Peníze město vydalo za projektovou přípravu.

Město odepíše rovněž zhruba 471 000 korun na stavbu cyklistické lávky okolo vyšehradské skály. Stavbu odmítli mimo jiné památkáři a současně ji odmítl i magistrát kvůli výši nákladů, které byly odhadnuty na 420 až 820 milionů Kč.

Město odepisovalo zmařené náklady naposledy letos v září. Příprava nerealizovaných administrativních budov záchranné služby na Bulovce a v Troji vyšla na asi 52,9 milionu korun. Magistrát se nakonec rozhodl, že záchranáře nastěhuje na Palmovku. Tady vzniká Centrum Palmovka, v kterém měla být původně radnice Prahy 8 a komerční prostory.

Praha letos hospodaří s příjmy 54,1 miliardy korun a výdaji 70,3 miliardy. Deficit město kryje z vlastních zdrojů a státních příspěvků. Na investice je určeno 16,8 miliardy korun.