V roce 2022 to bude přesně 110 let od potopení slavné lodi Titanic, který 15. dubna 1912 po srážce s ledovcem skončil na dně Atlantiku. Na toto smutné výročí vypluje z anglického Southamptonu nová loď, která stejně jako proslulý Titanic zamíří do New Yorku. Z přístavu směrem do Spojených států nepopluje ledajaká loď, nýbrž přesná replika původního Titanicu.

Bude mít stejné rozměry, popluje stejnou rychlostí, jen vyjde na mnohem víc peněz. Titanic II se již začal stavět v Číně a australského byznysmena Clivea Palmera, který v roce 2012 založil společnost Blue Star Line, vyjde na 11,3 miliard Kč. Původní Titanic v roce 1912 vyšel na 3,2 miliard Kč (přepočteno na ceny v roce 2018).

„Zachovali jsme původní interiéry lodi, ale vybavili jsme ji moderními technologiemi a bezpečnostními prvky. Wi-fi tu však nenajdete,“ řekl Palmer. Pokud byste stáli o práci na legendární nepotopitelné lodi, tak máte šanci, Palmer příští rok začne již najímat posádku. No a ten, kdo by si chtěl třeba pronajmout kajutu v první třídě, musí ještě počkat. Ceny lístků a ani datum, kdy slavná loď vypluje z přístavu, nebyly ještě oznámeny. Loď by však měla jet stejnou trasu jako původní Titanic, jen s malou změnou. Titanic II vypluje nejprve z Dubaje do anglického Southamptonu a pak vyrazí na svou cestu do New Yorku. Doufejme jen, že na své cestě nepotká ledovou kru.

5239953:full:true:true

Fotogalerie
54 fotografií