Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Detaily nočního nalezení školáka (13): Skončil v nemocnici! Šokující status otec "vysvětlil"

Autor: chal, rv - 
28. října 2018
14:12

Policisté po osmi dnech hledání našli pohřešovaného školáka (13) z Chebska. Podle nepotvrzených informací ho našli v rodinném domě, kde bydlí se svou mámou. Není však jasné, jestli se vrátil po útěku z domova, nebo tu byl celou dobu, jak v sobotu večer naznačil jeho otec. Ten však později otočil a popřel, že by měl o případu bližší informace. Policejní mluvčí odmítla informaci komentovat. Po nalezení byl chlapec odvezen do nemocnice.

Pátrání po 13letém školákovi z Chebska má šťastný konec. Chlapec byl v sobotu večer nalezen živý a zdravý. Ještě večer putoval do nemocnice, aby se podrobil zdravotnímu vyšetření. V neděli pak zůstal ve špitále na pozorování. Chlapcův otec v sobotu večer na sociální síť umístil příspěvek o synově zdravotním stavu. „Tak je zdravej, ale uvidím se s ním až zítra, protože teď spí,“ napsal Robert G.

V domě, kde chlapec s matkou bydlí, v sobotu večer zasahovali kriminalisté. Policisté okolí rodinného domu uzavřeli a nikoho nepustili blíž, než na cca 50 metrů. Přesto bylo zřejmé, že kriminalisté dům prohlédli „od sklepa po půdu“. Svítilo se v celém objektu a za okny byli vidět vyšetřovatelé. Před domem stál i policejní psovod. Prohlídka domu pokračovala přes noc a místo kriminalisté neopustili ani v neděli. Před prázdným domem stále stojí policejní vůz.

Mluvčí karlovarské policie Katěřina Böhmová zatím nesdělila, kde byl chlapec nalezen. Podle nepotvrzených informací ho však měli najít právě v domě, kde bydlí. Zatím ale není jasné, jestli se domů sám vrátil, nebo jestli je za jeho zmizením něco úplně jiného, jak v sobotu večer naznačil jeho otec na sociální síti. „Matka kluka držela celou dobu v baráku,“ napsal Robert G. Příspěvek však po několika minutách stáhnul a nahradil strohým: „Kluk se našel.“

V neděli Blesku řekl, že večerní informace o „domácím vězením“ byla nepotvrzená a zveřejněna unáhleně. „Ta první informace, co jsem dal na Facebook, byl úlet,“ tvrdil. „Synek je živý, zdravý, čte si, dnes (v neděli) by měl mít nějaký ten výslech, tak uvidíme, jestli ho pak budu moci vidět,“ sdělil Blesku povzbudivé informace.

Školák měl od matky utéct kvůli sporům. Nechal po sobě údajně dopis, v němž jí řekl, že utekl, aby už od něj měla pokoj. Chlapcovi rodiče spolu měli velké spory, podle matky se o syna Robert G. vůbec nestaral.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání