Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec pátrání po 8 dnech: Školáka (13) skrývala vlastní matka?! Otec naznačil děsivé podezření

27. října 2018
23:00

Více než týden bylo celé Česko na nohou a hledalo třináctiletého školáka z Chebska. Desítky policistů i dobrovolníků pročesávaly lesy v okolí a všichni doufali, že se chlapec najde v pořádku. Teď si konečně můžou oddychnout! Policie v sobotu večer oznámila, že chlapce našli živého!

"Dnes (v sobotu) ve večerních hodinách byl pohřešovaný 13letý chlapec nalezen živý. Bude prohlédnut lékařem, jestli je zdravotně v pořádku. Okolnosti celého případu šetříme. Děkujeme všem za pomoc, velice si vážíme spolupráce občanů i médií při pátrání," řekla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Třináctiletý chlapec odešel z domova minulý pátek. Hledaly ho v posledních dnech  desítky policistů i vrtulník s termokamerou. Do pátrání se zapojili také policisté z Německa.

Policie zatím nechce uvádět k jeho nalezení bližší informace, jeho otec však v sobotu večer na Facebooku zveřejnil příspěvek, ze kterého mrazí. "Matka celou dobu držela kluka uzavřeného v baráku," stálo v něm doslovně. Po několika minutách však náhle příspěvek změnil na strohé: "Kluk se našel." Další podrobnosti k případu policie nejspíš oznámí v neděli. 

Přitom to byla právě matka, která oznámila zmizení syna, postovala na facebook výzvy, aby se vrátil domů, následně posílala omluvné vzkazy a nakonec několikrát uplakaná promluvila na video do médií.

"Tak je zdravej, ale uvidím se s ním až zítra, protože teď spí," napsal na sociální sítě ještě v noci jeho otec.  "Kriminalisté teprve jedou na místo a budou zjišťovat podrobnosti," dodala ještě večer mluvčí Böhmová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání