Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Otřesná kauza týrání zvířat! Štěňata v žumpě prý utopili policisté

Autor: dce - 
29. října 2018
18:37

O vině dvou městských strážníků z Holíče na Slovensku bude už poněkolikáté rozhodovat soud. Marta B. a Peter M. jsou obviněni z týrání zvířat. Místní ženě údajně bezdůvodně odebrali tři psy a pět štěňat. Bezbranné tvorečky pak prý utopili v žumpě. Peter M. se k činu po dvou letech doznal, Marta B. dál tvrdí, že o ničem nevěděla.

Případ ze srpna 2016 pobouřil milovníky zvířat i daleko za hranicemi Slovenska, kde k věci došlo. Poblíž Holíče se místním podařilo objevit starou žumpu a kolem ní mnoho zvířecích kostí a hnijících těl. Uvnitř zakryté jímky pak našli další kosti a i čerstvá tělíčka několika štěňat. Ochránci zvířat z Československého kastračního programu pak odstartovali pátrání po jejich původu i vrahovi.

Ukázalo se, že štěňata patřila paní Daniele. „Přišli ke mně městští policisté, vzali mi štěňata a i psy, tedy jejich rodiče. Dosud nevím, proč to udělali,“ řekla před několika týdny serveru Čas.sk. Strážníci – Marta B. a Peter M. – měli dospělé psy odvézt do záchytných kotců a štěňata zavezli k žumpě na okraji města. Po jejich odjezdu se na místo vydala parta chlapců, kterou zajímalo, co zde strážníci dělali. Ze žumpy prý slyšeli kňučení, psům ale už pomoci nestihli.

Ochránci zvířat z jámy vytáhli jen tři mrtvá tělíčka a několik pytlů plných psích kostí! Podezření už od počátku padlo právě na městské policisty, kteří se zde bestiálním způsobem měli zbavovat nepohodlných zvířat.

Od té doby dvojice obviněných strážníků stanula třikrát před soudem – už ten první je odsoudil k peněžitému trestu, obě strany se ale odvolaly. Minule už Peter M. nevydržel tlak veřejnosti a k činu se přiznal. Jeho kolegyně ale dál zapírá.

„Marta B. vypověděla, že i přesto, že jako velitelka hlídky kolegu s pěti štěňátky odvezla k jímce, a během toho, jak je násilím tlačil přes úzký otvor betonového poklopu, nic neviděla a neslyšela, i když byla venku z auta a kontrolovala okolí žumpy baterkou!“ popisuje Zuzana, která případ blízce monitoruje.

5. listopadu dvojici policistů čeká další soud, kde se snad definitivně rozhodne o jejich osudu.

bibijana ( 29. října 2018 21:13 )

No to je otřesné a zrůdné!!! Slováci se se zvířaty nepárají, udělají krátký proces.Hanba, hanba, hanba!!!

zavsar ( 29. října 2018 19:29 )

Tohle nedělají normální lidi...ale psychopatické bezcitné zrůdy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání