Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žádost o ruku přivedla pár na vyhlídku: Zřítili se z 2300 metrů!

Autor: ČTK, lm - 
26. října 2018
11:18

Tragédií skončil patrně pokus o idylický snímek na vyhlídce v Yosemitském národním parku v Kalifornii. Muž a žena se zřítili ze skály do údolí, přičemž pád z výšky 2300 metrů neměli šanci přežít. K tragédii došlo týden poté, co se internetem začal šířit romantický snímek jiného páru ze stejné vyhlídky.

K tragédii v Yosemitském národním parku došlo ve čtvrtek. Dva lidé zemřeli po pádu z oblíbené skalní vyhlídky Taft Point. Správci parku uvedli, že se snaží těla muže a ženy vyprostit, o příčině neštěstí však nic bližšího nesdělili.

Mluvčí parku Scott Gediman oznámil, že smrt dvojice se vyšetřuje. Jasné je, že oba spadli z vyhlídkové plošiny na skalním výběžku ve výšce 2300 metrů.

Zhruba před týdnem se internetem začal šířit idylický snímek ze stejné vyhlídky. Ten zveřejnil na Twitteru americký fotograf Matthew Dippel a je na něm zachycen muž při žádosti o ruku. Fotograf romantický snímek pořídil náhodou a na internet ho umístil, aby zjistil identitu páru a snímek doputoval i k nim. Jeho příspěvek se líbí skoro 350 tisícům lidí a zhruba polovina ho sdílela dále. Je tak klidně možné, že se je druhý pár snažil napodobit.

Na stejném místě přišel v roce 2015 o život horolezec a extrémní sportovec Dean Potter a jeho partner. Oba si zvolili Taft Point za výchozí bod při BASE jumpingu, kdy se s pomocí padáku nebo speciálního obleku "wingsuit" skáče či slétává z pevných míst.

zada ( 26. října 2018 12:59 )

Lidská blbost nezná mezí....lidi už jsou z těch filmů (kde se nikomu nemůže nic stát...) tak zblblí, že dělají jen krávoviny....Nu což, každý svého štěstí strůjcem.... asi to mělo v jejich životě tak být....

spania ( 26. října 2018 12:21 )

Lidi jsou blázni!Tohle má být nějaká romantika...?To nemůžou ti chlapi požádat o ruku nějak normálně nebo venku někde na louce?Zbytečně riskují život a takové věci se nikdy nevyplácí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání