Poznali se před osmi lety. Dlouhé roky ale byli jen kamarádi. „Dohromady jsme se s Michalem (†31) dali až před třemi lety. Uvědomili jsme si, že spolu chceme zestárnout,“ zavzpomínala Nicole.

Osudné ráno

V té době se už mladá žena léčila s roztroušenou sklerózou. Krutý osud zasáhl letos 4. října. Michal jel po šesté hodině ranní kolem Hodonína. Řídil dodávku ve směru na Břeclav a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s náklaďákem. Na místě zemřel.

„Byl mi přitom vždy velkou oporou. Když tragicky zahynul 4. října při nehodě, zhroutil se mi svět,“ přiznala Nicole se slzami v očích.

Mladá žena pořád neví, co se toho osudného rána stalo. Proč se ve zúženém místě silnice Michal čelně srazil s nákladním autem. „Přesnou příčinou nehody se policisté dále zabývají,“ řekl mluvčí policie Petr Zámečník.



Na vše zůstala sama

Nicole je nyní na výchovu jejich syna sama. Každé pomoci si moc váží. Nemoc jí ale péči komplikuje. „Nohy mám v křečích a bojím se invalidního vozíku. Léčba nezabírá, jak bych potřebovala. Lékaři proto plánují změnu,“ přiznala.

Mladá maminka žije jen z toho, na co si dokáže vydělat. Je odkázána na rodičovský příspěvek a částečný invalidní důchod. Bojí se ale, že náklady na živobytí brzy převýší její možnosti. Nerada by se dostala do dluhové pasti.

Vděčná je proto za každou pomoc. Veškeré dary, které ji přijdou na účet: 1480949024/3030 poctivě zdaní.

Fotogalerie
11 fotografií