Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrácený turismus: Pro potěšení lidí v zoo mlátí slony a bodají je do chobotů!

Autor: ital - 
28. října 2018
19:50

K odpornému týrání slonů dochází v indonéských zoo. Fotografovi se podařilo zachytit jednu takovou zvrácenou show, která se odehrála v Taman Safari ve městě Bogor na Jávě. Aby zvířata předvedla, co se po nich chtělo, cvičitelé je tloukli pěstmi, tahali za ocas a dokonce bodali do chobotů ostrým předmětem. Světová asociace zoo a akvárií teď případ vyšetřuje pro podezření z týrání zvířat.

Násilní chovatelé v indonéské zoo byli zachyceni na kamery, jak týrají slony, kteří měli předvádět zábavnou show pro turisty. Zatímco se návštěvníci nadšeně smáli z balkónů nad arénou, cvičitelé nebohá zvířata tahali za ocas a bili je pěstmi do chobotů.

Snímky zaměstnanců zoo týrajících vzácná zvířata zdokumentovala organizace Born Free a fotograf Aaron Gekoski. „Sloni vystupují každý den v show, která pojednává o konfliktu mezi lidmi a slony, který způsobil palmový olej,“ uvedl fotograf.

„Po skončení této show začali být sloni divocí. Chovatel začal jedno ze zvířat mlátit do chobotu a taky ho tahal za ocas, aby ho dostal pod svou kontrolu. Po podrobnějším prozkoumání se nám zdálo, že ten muž skrýval v dlani ostrý předmět, kterým zvířeti způsobil mnohočetná poranění na chobotu,“ popsal Gekoski s tím, že tímto způsobem se chovatel snažil přimět slona k poslušnosti.

Bohužel to ale nebyl ojedinělý incident. „Když jsme prohlédli další zvířata, tak měla podobná zranění. Jakmile nás viděl muž z ochranky, že fotíme, co se přihodilo, žádal nás, abychom své fotoaparáty odložili,“ pokračoval ve vyprávění fotograf. „Sloni jsou milující a inteligentní zvířata, která si nezaslouží, aby se na nich jezdilo nebo vystupovali na nějakých představeních. A už vůbec by se neměli ovládat takto násilnými prostředky,“ dodal.

K týrání slonů došlo přesto, že dotyčná zoo patří do světové organizace WAZA (World Associations of Zoos and Aquariums), která vyžaduje od svých členů, že se musí starat o veškerá zvířata, která drží v zajetí, s největší péčí. Organizace prohlásila, že se bude tímto případem plně zabývat a již zahájila vyšetřování.

gabrielabehalova ( 28. října 2018 23:00 )

vosavopruz ( 28. října 2018 22:13 )

já být slonem tak ty bubáky zašlápnu haj.zlové

elina2 ( 28. října 2018 21:33 )

Svatá pravda, mluvíte mi z duše

zavsar ( 28. října 2018 21:24 )

Je to na blití....hov*ada...

bibijana ( 28. října 2018 21:01 )

Jsou úchylné lidské zrůdy, kterým utrpení zvířat dělá potěšení.Je to pro ně adrenalin.Jak to organizátoři zdůvodňují, pro větší atraktivitu a zábavu diváků se býkům ve Španělsku zapalují rohy, pořádají se psí,kohoutí a býčí zápasy.Jak to řekl i ten bláznivý žokej Bartoš - lidi chtějí vidět těžké překážky pro dostihy koní i za cenu, že tam zvířata umírají.Drezůry zvířat v cirkusech - čím je všechno drsnější a krvavější, tím to lidské zrůdy víc vzrušuje.Zvířata trpí pro zábavu, adrenalin a potěšení lidských zrůd.Proto je to potřeba v civilizovaných zemích zakázat.Místo zvířat mají na kolbiště nastoupit ti sprostí a odporní chlapi a ti ať se tam třeba pozabijí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání