Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dramatická záchrana sebevraha: Šest hodin vyjednávání a pak zásahovka!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Aktu.cz)
Autor: msj - 
24. října 2018
14:20

V pondělí před polednem dostali policisté na Prachaticku oznámení o potencionálním sebevrahovi. Ten se ráno nedostavil do práce a zanechal po sobě zvláštně znějící email, který vzbudil obavy u jeho kolegyně. Žena případ ohlásila a zachránila mu tak život.

Operační důstojník ihned vyslal do obce na Prachaticku, kde měl zoufalý muž bydlet, hlídku místních policistů. Ti zjistili, že obava ženy byla na místě. Na zahradě rodinného domu zahlédli muže, který v ruce držel zbraň a vyhrožoval sebevraždou,“ uvádí tisková zpráva.

Na místo byli povoláni kriminalisté, specialisté na vyjednávání a také zásahová jednotka. Po návázání kontaktu s mužem trvalo vyjednávání dlouhých 6 hodin. Muž navíc během hovorů holdoval alkoholu.

Nešťastný muž měl velké výkyvy nálad a bylo velmi složité s ním hovořit. Řešil mnoho osobních problémů, se kterými chtěl skončit takto rázným krokem. Policisté ze zásahové jednotky vyčkali vhodného okamžiku a krátce před sedmou hodinou provedli zákrok, při kterém muže zpacifikovali a zajistili zbraň,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Jako zázrakem se vše obešlo bez zranění. Muže následně policisté předali zdravotníkům, kteří byli na místě přítomni.

 

Monikay ( 24. října 2018 15:36 )

To se ten zachráněný opilec docela prodražil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání