Velkolepé oslavy neomezí dopravu pouze v centru města, ale týkají se i vzdušného prostoru nad Prahou. V odpoledních hodinách se bude totiž konat vojenská přehlídka v Evropské třídě, na níž se sejdou významní politici z celé Evropy. Z bezpečnostních důvodů bude letecký provoz dočasně ukončen a dotkne se přibližně 24 letů. Pozemní odbavení cestujících a ostatní provoz letiště bude bez omezení, vysvětlil mluvčí ruzyňského letiště Roman Pacvoň.

Letiště podle něj s předstihem informovalo všechny letecké společnosti o přerušení provozu a požádalo je o to, aby naplánovaly své lety mimo uzávěru vzdušného prostoru. „Cestujícím doporučujeme, aby v den oslav výročí sledovali bedlivě internetové stránky svého dopravce či Letiště Praha, kde se dozvědí aktuální informace ohledně času svého odletu či příletu,“ uvedl mluvčí.

Letiště Václava Havla rovněž vyzvalo cestující, aby si v neděli v den konání oslav stoletého výročí vzniku Československa naplánovali cestu na letiště s dostatečným předstihem. Kvůli přehlídce bude totiž uzavřena pro automobily i MHD Evropská ulice, která slouží jako spojnice na letiště.

Fotogalerie
4 fotografie