Půvabné soutěžící v Miss Peru 2019 se rozhodly netradičním způsobem zvýšit povědomí o rakovině prsu. Na záznamech a fotografiích, které z toho večera vzešly, je zachycen především dramatický okamžik z úvodu slavnostního večera, kdy si nádherné mladé ženy sundaly na jevišti paruky a odhalily plešaté lebky na počest všech žen, které ztratily své životy v boji s touto zákeřnou nemocí.

Spíše než poskytnout divákům nenáročnou zábavu a samoúčelnou lehkou erotiku, rozhodly se dívky oblečené jen ve zlatých podprsenkách, tělových kalhotkách a v bílých závojích trochu paradoxně poukázat na fakt, že v životě musí člověk občas řešit i mnohem důležitější věci, než jen kdo je krásnější.

Ředitelka celé soutěže Jessica Newton k tomu doplnila, že cílem tohoto šokujícího představení bylo dodat síly všem ženám, které to potřebují. „V letošním roce totiž čelíme novým agresorům. Agresorům, kteří se nestarají o věk, barvu pleti nebo sociální třídu,“ vysvětlila. A má pravdu, rakovina si nevybírá.

Soutěžící pak během svého vystoupení promluvily o problematice rakoviny prsu a hlavně o prevenci před touto smrtelnou chorobou. „Každý den je u jedenácti žen diagnostikována rakovina prsu. Bohužel, čtyři z nich zemřou,“ řekla jedna z budoucích missek a zdůraznila, že v Peru na tuto chorobu skoná jedna žena každých šest hodin. „Okamžitě jděte na kontrolu,“ apelovaly dívky na divačky.

Minulý rok upozornily účastnice soutěže podobně skandálním způsobem na děsivé statistiky o násilí páchaném na peruánských ženách. Při představování na začátku celé akce uváděly za jménem místo svých tělesných proporcí neuvěřitelně vysoké počty znásilnění či obětí vražd. Jedna ze soutěžících dívek pak na závěr uvedla, že v Peru v důsledku sexuálního vykořisťování každých deset minut zemře jedna žena...

Fotogalerie
5 fotografií