Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pozůstalí po Alexandrovcích žádají obří odškodné. Za pád letadla chtějí 1,8 miliardy

Autor: ČTK - 
23. října 2018
15:15

Pozůstalí po obětech havárie letadla ruského ministerstva obrany z prosince 2016 u Soči, mezi nimiž byla i část pěveckého souboru Alexandrovců, se budou domáhat odškodnění v celkové výši 79 milionů dolarů (1,8 miliardy korun). Agentuře TASS to řekl advokát Igor Trunov, který skupinu pozůstalých zastupuje.

Trunov sdělil, že žádost o odškodnění bude podána příští týden u soudu v Moskvě. Dodal, že po konzultacích s experty bylo rozhodnuto požadovat za každou osobu, která při neštěstí zahynula, odškodnění jeden milion dolarů. Advokát zastupuje 79 z 92 obětí tohoto leteckého neštěstí.

Nárok bude podle Trunova uplatňován vůči třem subjektům, mezi nimiž je pojišťovací společnost Sogaz a zajišťovací holding Amlin.

Letoun Tu-154 ruského ministerstva obrany se zřítil před dvěma lety ráno 25. prosince krátce po mezipřistání na letišti v Soči. Na palubě se nacházelo 92 lidí, mezi nimiž bylo vedle vojáků a novinářů i 64 členů slavného Alexandrovova pěveckého souboru. Výprava mířila na ruskou leteckou základnu Hmimím v Sýrii, aby tam sloužícím ruským vojákům popřála k novému roku. Nikdo nepřežil.

Podle expertů ministerstva obrany příčinou tragédie mohla být nejspíš chybná prostorová orientace pilota. Vyšetřování podle závěrečné zprávy ukázalo, že letoun neměl technickou poruchu, měl dostatek paliva a letové podmínky byly příznivé. Zjištěny nebyly ani žádné "vnější faktory".

Video  Nejslavnější Alexandrovec Ananev: Smrt přátel jsem překonal vodkou!  - Blesk
Video se připravuje ...

Actimel ( 23. října 2018 15:40 )

Hlupaňo!!!

klara23_ ( 23. října 2018 15:31 )

škoda že tam s nima tehdy neletela (narodni poklad) Helenka (Strougalova zinenka), Martin Michal by by se ted mohl pridat k zalobe.

Zobrazit celou diskusi