George Ezra není oceňovaný jako král popu pouze v zahraničí. V Česku má tisíce fanoušků. Důkazem toho byl i beznadějně vyprodaný koncert ve Foru Karlín několik týdnů před velkým dnem D. „Měly jsme štěstí, že jsme je koupily ihned v ten první den. Další kamarádky, které zaváhaly, měly smůlu,“ prozradila jedna z jeho fanynek dvě hodiny před začátkem koncertu.

Nervozní přešlapování u metra

Že přijela do Karlína hvězda, bylo zřejmé už od stanice metra Křižíkova. Několikasetmetrová fronta se táhla už od šesté hodiny až do osmé večerní takřka z hlavní ulice. Ti, kteří přišli na sedmou hodinu, kdy bylo ohlášené otevření brány Fora, si tak nestihli užít předkapelu. To ale většině nevadilo. „Jdeme na George. Tak toho snad stihneme,“ smál se čekající hlouček dam středního věku.

Řičící fanynky

S odbitím deváté hodiny večerní už všichni netrpělivě čekali na zlatý hřeb večera, kdy na pódium vstoupí očekávaná hvězda. Fanynky v předních řadách svíraly v rukou plakáty s podporujícími nápisy a vyznáními lásky. Hysterický jekot mladých dam zapůsobil a takřka na čas přišel sebevědomý a uvolněný Ezra s kytarou na krku.

Video
Video se připravuje ...

George Ezra - Hold My Girl Efo

Fanoušci řičeli a tleskali, co jim jen síly stačily. „Miluji tě,“ řvaly na něj z davu roztoužené fanynky. Co píseň, to pecka. Celý sál si zpíval a skákal. Úžasná atmosféra strhla všechny včetně hlavní hvězdy, která každou píseň v krátkosti představila vtipnou příhodou a bez zbytečného dlouhého rozpovídávání hrála jeden hit za druhým. Přesto Ezra neopomenul ani skladby z nejnovějšího alba Staying At Tamara’s, na kterém najdete i píseň Shotgun, která už opanovala 1. místo UK single chart. „Bylo to lepší než studiové verze. Byl úžasný. Na tohle nezapomenu,“ hodnotil Petr (26). A nebyl jediným návštěvníkem, pro kterého byl koncert George životním zážitkem. 

George není v Praze naposled. Pokud jste promeškali tento koncert, nezoufejte. Vrátí se do české metropole už příští rok, a to 21. května, kdy vystoupí v Tipsport Areně. Lístky koupíte tady.

Fotogalerie
34 fotografií