Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Miroslav (56) zasadil vlastní matce 44 ran nožem! Žena (77) bojuje o život

Muž svou matku ubodal 44 ranami.
Muž svou matku ubodal 44 ranami.  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
22. října 2018
19:08

K nepochopitelné tragédii došlo v neděli ráno ve městě Skalica nedaleko českých hranic. Psychicky narušený Miroslav (56) tu pobodal vlastní matku (77)! Celkem jí zasadil 44 bodnořezných ran a žena je teď v kritickém stavu v nemocnici. Policie mezitím vyšetřuje, jaký byl motiv Miroslavova činu.

V neděli okolo šesté hodiny ranní uslyšeli sousedé v panelovém domě křik, na základě čehož přivolali policii. Na místo dorazila i kriminálka. Muži zákona se pokoušeli dostat dovnitř, Miroslav však zásadně odmítal otevřít. Proto byli strážníci nuceni dveře vypáčit. Když vtrhli do bytu, muže zpacifikovali a jeho matku našli ležet na zemi v kaluži krve.

Podle informací slovenské TV Markíza Miroslav zasadil své matce na 44 bodných ran. K incidentu došlo v jejich společném bytě ve třetím poschodí osmipatrového paneláku ve Skalici krátce poté, co žena ráno vstala z postele. Nejprve se mezi matkou a synem strhla hádka a krátce nato vzal Miroslav do ruky nůž.

Miroslav se léčil v Česku

Podle dosavadních informací televize k hádce došlo kvůli penězům nebo ze žárlivosti. Miroslav údajně trpí schizofrenní poruchou a v současné době jej drží na psychiatrii v Trnavě, kde mají za úkol zjistit, zda měl útok co dělat s jeho nemocí. Podle svědectví sousedů byl Miroslav člověk s podivným chováním. Určitou dobu prý strávil v Čechách v zařízení pro duševně nemocné a starala se o něj matka Antónia.

Ta si prý měla po smrti manžela najít známost v domově důchodců, což její syn velmi těžce snášel. To mohlo vést k agresivnímu útoku, při němž Antónia utrpěla bodné a řezné rány zejména v oblasti hrudníku. Teď ve skalické nemocnici bojuje o život a je ve velmi vážném stavu. „Případ vyšetřujeme jako zločin pokusu o vraždu,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství policejního sboru v Trnavě Mária Linkešová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání