Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Adámkovy rodiče vedli na místo, kde syn krvácel! Místo omluv je čekal šok

Autor: Jitka Pecharová - 
22. října 2018
17:37

Na chodbě před ordinací Adámek (tehdy 8) krvácel, pak upadl do kómatu. Přesto lékaři hned druhý den chlapcovy nešťastné rodiče vedli na místo, kde jejich syn málem umřel.

Po tragickém Adámkově kolapsu chlapcovi rodiče čekali, že se jim vedení pardubické nemocnice omluví. To se však nestalo. Lékaři se naopak tvářili, jako by za nic nemohli. Vedení špitálu Adámkovy rodiče druhý den vůbec nepřijalo s tím, že má řadu jiných jednání. Nakonec si na ně udělal čas přednosta oddělení ORL. Ten ale zdrcené rodiče vedl na jednání do ordinace, před kterou jejich syn málem umřel. „Odmítli jsme tam jít. Nakonec nás vzali do vedlejší ambulance. Já jsem seděl ve vyšetřovacím křesle a žena na lůžku. V celé nemocnici asi neměli lepší místo k projednání tak mimořádně závažné situace,“ nechápe přístup lékařů Adámkův otec Jan Vyčítal. Adámkův otec si už rok a půl stále přehrává okamžik, kdy se na něj syn naposled usmál a řekl: „Ahoj, táto.“

Poté se s maminkou a taškou s pyžámkem, přezuvkami a dalšími věcmi, které si sám sbalil, vydal do špitálu na operaci nosních a krčních mandlí. „V nemocnici mi pomůžou a už nebudu pořád smrkat,“ řekl tehdy při loučení. Věřil, že za pár dní bude opět doma a brzy vyrazí na výlet, který si zapsal do kalendáře ve svém pokojíčku. Místo veselého syna se ale rodičům z nemocnice vrátil chlapec s nepřítomným výrazem, který jen nehybně leží. Má poškozená všechna centra mozku. 

Nemocnice pochybení při péči i zaplacení odškodného odmítá. „Bohužel, ani při vynaložení maximálního úsilí není možné vždy předejít komplikacím, které se mohou při poskytování zdravotních služeb vyskytnout,“ uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Semrádová. Adámkovi rodiče proto na špitál podali žalobu a soudně se chtějí domoci 22 milionů korun. Vyloučeno není ani trestní stíhání kvůli ublížení na zdraví z nedbalosti, které teď vyšetřuje policie.

VIDEO: Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!

Video  Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!  - Jitka Pecharová, Blesk
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání