V listopadu minulého roku Jiřího Menzela našla bezvládného na zemi jeho manželka Olga. Oscarový režisér byl převezen do střešovické nemocnice, kde podstoupil několikahodinovou operaci a byl uveden do umělého spánku. Za náhlý kolaps mohla meningokoková infekce, která napadla jeho mozek. Jeho stav se začal lepšit před Vánocemi, kdy se probral. Z nemocnice byl převezen na rehabilitační kliniku na Malvazinkách a posléze do Berouna.

Teď se jeho stav natolik zlepšil, že byl propuštěn do domácí péče. To, že je režisér po měsících strávených v nemocnicích doma, prozradila jeho manželka Olga během předávání cen Mistrů zábavního umění. „Nebudu dlouho mluvit, ale musím vám říci dobrou zprávu, že Jiří je doma s námi,“ prozradila, když přebírala významnou cenu, jejímž držitelem je například Václav Neckář (74) či Karel Gott, za svého manžela.

Nyní na sociální síť dokonce přidala i fotografii, na níž je Menzel obklopen svými nejbližšími. Jeho rodina mu na přivítanou doma připravila slavnostní večeři. U stolu se sešlo celkem deset lidí. „Večeře v 10 lidech na uvítanou. Zase spolu u jednoho stolu. Připíjíme na zdraví,“ napsala k fotce Olga. Na fotografii je vidět režisér, jeho manželka a dcerky. Všichni září štěstím a to hlavně oscarový režisér, podle jehož výrazu ve tváři je vidět, že mu domácí péče svědčí nejvíce a přítomnost rodiny je nejlepší lék.

Fotogalerie
33 fotografií