Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Unikáty pro Obamu, Pitta i Bonda: Jedinečné hodinky uvidíte v Brně ještě zítra

/
  • V Brně můžete vidět unikátní hodinky. Mezi nimi jsou i tyto pilotní hodinky s perlami.
    19. října 2018 ● 16:33

    Unikáty, které jinde neuvidíte. Představuje se třicet tři značek z osmi zemí.  Veletrh hodinek v Brně lze zhlédnout v Moravské galerii do soboty. 

  • 1.

    Nejdražší časostroj za tři miliony

    Nejdražšími hodinkami na veletrhu je tourbillon. Tato hodinářská „frajeřinka“ dokáže téměř dokonale kompenzovat gravitaci. To je důležité, protože přesnost hodinek je negativně ovlivňována zemskou přitažlivostí. Společnost IWC Schaffhausen je vyrábí z platiny. V Brně je lze zakoupit přesně za 3 172 000 korun.

    Nejdražší hodinky za tři miliony
    Autor: Markéta Malá

  • 2.

    Pro Obamu

    Jedinečný „ciferník“ přímo na míru bývalému prezidentovi Baracku Obamovi vytvořila švýcarská společnost Vulcain. „Děkovný dopis pana prezidenta i hodinky, velmi podobné těm pana prezidenta, vystavujeme v Brně,“ říká Ladislav Pokorný, který firmu na Moravě zastupuje. Model dostupný v Brně stojí „pakatel“ - 175 000 korun.

    Cibule pana presidenta
    Autor: Markéta Malá

  • 3.

    Pilotní hodinky s perlami

    Unikátní pilotní hodinky nosí herci Charlize Theron a Brad Pitt. Hodinky dokážou zjišťovat výšku letadla, navigovat. Novinkou je elegantní verze pro ženy s perlami za sto tisíc korun. „V tomto roce si Austrian Airlines objednaly limitovanou edici pro své piloty. Nejsou vodotěsné, protože to nenosí pilotům štěstí. Když je pilot ve vodě, není něco v pořádku,“ směje se mluvčí Martina Sigl z firmy Breitling.

    V Brně můžete vidět unikátní hodinky. Mezi nimi jsou i tyto pilotní hodinky s perlami.
    Autor: Markéta Malá

    Video
    Video se připravuje ...

    Světové unikáty na veletrhu hodinek v Brně. Markéta Malá

  • 4.

    Oceněné hodinářským Oscarem

    Na výstavě jsou k vidění i hodinky oceněné tzv. hodinářským Oskarem. Zakladatel firmy Francois Czapek pocházel z českých zemí. V 30. letech 19. století se usídlil ve Švýcarsku. Jeho časostroj získal celkově za design, přesnost i materiál nejvýznamnější hodinářskou mezinárodní cenu (GPHG PUBLIC PRIZE). Lze je zakoupit za cenu okolo 60 000 korun.

    Oceněny hodinářským Oscarem
    Autor: Markéta Malá

  • 5.

    Hodinky agenta 007

    Za pomoci hodinek agenta 007 se nedá zabíjet, ale zato nezklamou profesionálního potápěče, protože jsou vyrobeny pro adrenalinové sporty a vodou je nezničíte. Jsou spojeny již čtvrt století s filmovou postavou Jamese Bonda. "V souvislosti s novým filmem tvoříme po dvaceti pěti letech speciání edici těchto hodinek. Koupíte je za 113 000 korun," říká Michaela Jetmanová z firmy Omega.

    Hodinky agenta 007
    Autor: Markéta Malá

  • 6.

    Jediné na světě

    Slovenská firma Molnár Fabry vyrábí od roku 2006 skutečně jedinečné chronometry. „Každý náš výrobek je unikátem. Žádné hodinky netvoříme podruhé, jsme jedna ze dvou firem na světě, které takto pracují,“ tvrdí spolumajitel firmy Michal Molnár. Na fotografii hodinky, které mají v sobě zabudován historický strojek z roku 1890 za tři miliony korun.

    Jediné na světě
    Autor: Markéta Malá

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy