Věže jsou stejné, dokážou schovat až 118 jízdních kol, fungují 24 hodin denně a kromě toho, že kola chrání před nepřízní počasí, jsou účinné i proti zlodějům.

„Věž je naprosto bezpečná. Lidé si proto na kole mohou nechat veškeré příslušenství, jako je cyklokomputer, osvětlení, přilba nebo tašky,“ ujistil mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček s tím, že věž je navíc neustále pod kamerovým dohledem.

Uložení kola je přitom doslova za hubičku. „Na 24 hodin to vyjde za 5 korun. Jestliže je cyklista zároveň majitelem In karty Českých drah, má uložení zcela zdarma. Maximální doba, po kterou bude kolo uloženo, je 30 dnů,“ doplnil Horníček.

Podle policejních statistik se na jižní Moravě za prvních 9 měsíců letošního roku ztratilo 455 jízdních kol, přičemž policie objasnila krádež 59 z nich. Ve stejném období roku 2017 se na jižní Moravě ztratilo 491 kol a od ledna do konce září 2016 to bylo 538 jízdních kol. Objasněnost těchto případů se pohybuje kolem 14 %.

VIDEO: Někteří zloději jízdních kol jsou neobyčejně drzí. Tento muž jich ukradl v Brně za jediný měsíc hned 17, a to za bílého dne na veřejném místě.