Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podvodnice (27) tvrdila, že umírá na rakovinu! Lidé jí poslali statisíce na léčbu

Autor: rc - 
19. října 2018
17:23

Těžko uvěřitelný kousek se povedl teprve 27leté dívce z Austrálie. Lucy Wieland dokázala z dobrosrdečných lidí vymámit 55 tisíc dolarů (v přepočtu 882 310 Kč) na léčbu smrtelné nemoci, kterou neměla! Na stránce GoFundMe, kam dárci mohou posílat peníze lidem, kteří potřebují pomoc, tvrdila, že má rakovinu v posledním stádiu a potřebuje nutně peníze na léčbu. Dokonce si i oholila hlavu a na internet přidávala fotografie, jak leží v nemocnici. Všechno však byla lež!

Mladá, krásná a těžce nemocná! Příběh Lucy Wieland by chytl za srdce i toho nejodolnějšího člověka. Sedmadvacetiletá dívka totiž na internetu tvrdila, že má rakovinu v posledním stádiu a nemá finanční prostředky na potřebnou léčbu. Na sociální síť Instagram dokonce publikovala fotografie, jak leží slabá v nemocnici.

Ty samé snímky přitom dala i na stránku GoFundMe, kde mají profily lidé, kteří opravdu potřebují pomoci, a ostatní jim mohou darovat libovolnou částku peněz. Mnohým dárcům se zželelo právě Lucy a celkem jí zaslali 55 tisíc dolarů (v přepočtu 882 310 Kč)! Z těžce nemocné dívky se ovšem vyklubala pěkně mazaná podvodnice!

Ukázalo se totiž, že Lucy není vůbec těžce nemocná a všechno byla jen pouhá fraška. „Je to vždy zneklidňující, pokud lidé hrají na emoce druhých, aby získali peníze,“ řekl australská detektiv Chris Lawson pro deník Daily Mail. „Je to skličující. Skutečnými oběťmi jsou lidé, kteří si vyslechli příběh a pokusili se pomoci, jak nejlépe mohli, a dali peníze v upřímné víře, že se pokusili pomoci,“ dodal.

Lucy byla již zatčena a brzy stane před soudem. Strážci zákona podvodnici dopadli poté, co dostali tip.

kapturek ( 19. října 2018 19:15 )

takove svi.ni nezbyva nez poprat at tu rakovinu chytne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání