Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Medvěd chtěl Pavlovi prokousnout lebku! Manželka napadeného popsala útok šelmy

Medvěd mu chtěl prokousnout lebku, říká manželka muže, kterého šelma skalpovala. (Ilustrační foto)
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: DH - 
18. října 2018
15:05

Myslivec Pavel (52), kterého na Slovensku napadl medvěd, je stále v nemocnici. Jeho stav je sice stabilizovaný, ale o útoku zatím není schopen hovořit ani se svými nejbližšími. Podle informací rodiny však přežil jen díky obrovskému štěstí.

Slovák Pavel (52), na kterého při obchůzce lesa zaútočil medvěd, podle posledních zpráv unikl smrti jen o vlásek. Divoké zvíře se mu údajně snažilo svými čelistmi rozdrtit hlavu. Nakonec ho bestie skalpovala, celého pokousala a podrápala. Lékaři měli plné ruce práce, aby ho zachránili.

Myslivec je nyní ve stabilizovaném stavu v nemocnici, k otřesnému útoku se však zatím není schopný vyjádřit. Na dotazy novinářů, zda by Pavel promluvil o incidentu, jen taktně po sestřičce vzkázal, že nechce. Ostatně těžko se o tom mluví i jeho blízkým.

„Jsem šťastná, děkuji za to, že přežil. Máme spolu tři děti. Ale nedivím se, že o tom nemůže mluvit. Bůh ví, jestli vůbec bude moct. Musel vydat všechnu svoji sílu, bojoval o život,“ řekla Novému Času manželka napadeného Iveta. Za život svého muže vděčí manželovu kolegovi, který medvěda střelbou zahnal.

Co může stát za napadením? Nejspíše to, že myslivci se pohybovali velmi potichu na území, kde medvědi migrují. Pavel (52), který je zaměstnancem nemocnice v Trstené, kde byl i hospitalizován, měl štěstí v neštěstí.

Má 300 stehů, je potrhaný, pokousaný, celý obvázaný. Nejsou mu vidět ani oči. Medvěd mu chtěl rozdrtit hlavu. Na lebce má chudák otisky zubů. Je neuvěřitelné, že mu jí nerozkousnul. Kompletně ho skalpoval, strhal mu vlasy, musel zažít ukrutnou bolest,“ popisuje hrůzné okolnosti tragédie manželka Iveta.

 Správci lesa nyní uvažují o tom, že zvíře nechají odstřelit. „Cítil lidskou krev, bude chtít útočit znovu. Máme tu přemnožené medvědy a mělo by se to řešit. Bude ho třeba odstřelit. Je strašné, co se stalo,“ řekl Ján Smoleň, myslivec z oblastního sdružení Háj, kam spadá i Zábiedovo, kde k útoku došlo.

Antonin Blaha ( 18. října 2018 21:45 )

 Chytraci zastavajici se hodneho medvidka nepral bych vam zazit to na vlastni kuzi,chtel bych videt kolik z vas by obhajovalo svuj nazor po dane akci😕😕

adeso ( 18. října 2018 17:18 )

myslivci se vyjadřují??? mají přemnožené medvědy??? no to se teda zvencnu jeden medvěd.... pro myslivce je jen jedna volba- zastřelit.

Kvetuse ( 18. října 2018 16:20 )

 Citil lidskou krev jo? Medved je debilove vegetarian... Chranil sve teritorium tot je vse.

naidka ( 18. října 2018 15:43 )

Plesku, jakápak bestie. Medvěd bránil svoje teritorium a dělal to tak, jak to umí. Vy píšete, jako by se v tom medvěd nějak vyžíval.

nemok ( 18. října 2018 15:28 )

Myslivec šel na lov zvěře. Zvěř vyhrála. Kdyby vyhrál myslivec tak ho budete taky chtít odstřelit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání