„Není jisté, že to, co udělal, neudělá znovu. Také nemá nikde zázemí. Zdržoval se v komunitě bezdomovců, kam dorazil, když odešel z domova,“ vysvětlil důvody vazby soudce Boris Valový.

Muž se podle soudce k vraždě muže (†71) přiznal. Oběť našli lidé v sobotu odpoledne u garáží u mostu v Doubravce. Podle informací Blesk.cz měl mít mrtvý muž v těle desítky bodných ran, údajně sedmdesát! Nemělo by se jednat také o loupežnou vraždu. Vrah prostě zabíjel jen tak…

Je totiž nemocný, trpí schizofrenií. „Ten člověk není v pořádku. Není ve zdravém stavu, je tam něco, co musí být v přípravném řízení vyšetřeno. Státní zástupce bude s vedením věznice zvažovat, jestli bude muž vykonávat vazbu v Plzni, nebo bude převezen do vězeňské nemocnice,“ dodal Valový.

Vrah schizofrenik?

Údajný vrah se léčil se schizofrenií. Jak je na tom teď, není známo. Několik dní před vraždou odešel z domova a dorazil do Plzně, kde se pohyboval v komunitě bezdomovců. Jeho příbuzní ho začali postrádat, dokonce se měli obrátit s pomocí o jeho nalezení na policii. Mluví se dokonce o tom, že údajného vraha měl, někdy před jeho hrůzným činem, vyšetřit lékař. 

Údajně to mělo být v noci ze čtvrtka na pátek na psychiatrické ambulanci ve FN Plzeň. Tam ho ale prý k hospitalizaci nepřijali. K vraždě došlo v sobotu…

Pořezaná žena

Mrtvý senior ležel u garáží v kaluži krve, zakrytý hadry a trávou. Tady ho v sobotu odpoledne našli lidé. Ještě před tím měl ale údajný vrah zaútočit s nožem v ruce na ženu (53), která šla po ulici na autobusovou zastávku U Prazdroje. Ani tu, stejně jako mrtvého muže, neokradl. „Všimla si muže, který se za ní následně vydal. V chůzi pokračovala a najednou ucítila říznutí do nohy,“ řekla policejní mluvčí Martina Korandová. Když se napadená otočila, násilník utekl.

Útočil na policistku

Klec spadla v neděli v obci Vitinka na Rokycansku, kde byla policejní hlídka přivolaná k vloupání do zemědělského objektu. Pachatel z místa utekl, ale při prohledávání okolí si policistka všimla muže, který se před ní schovával a úkryt nechtěl opustit. „Policistku napadl golfovou holí.  V tu chvíli na místo dorazil i psovod se svým psem a muže společně zpacifikovali a zajistili,“ popsala Korandová. Pak se zjistilo, že strážci zákona chytili údajného vraha z Plzně.

VIDEO: V Plzni našli u garáží mrtvolu seniora. Pachatele policie zatkla za několik hodin a soud ho poslal do vazby.