Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvé miminko leželo na poli. Policie hledá matku: Desítky rodiček u výslechu

Policisté pátrají po matce mrtvého novorozence, jehož tělo bylo nalezeno na poli u Věrovan na Olomoucku
Policisté pátrají po matce mrtvého novorozence, jehož tělo bylo nalezeno na poli u Věrovan na Olomoucku  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
17. října 2018
12:19

Desítky žen z celé České republiky už prověřili policisté. Pátrají po matce mrtvého novorozence, jehož tělo bylo nalezeno v první polovině července na poli u Věrovan na Olomoucku. 

Kriminalisté případ vyšetřují, ovšem nechtějí sdělit okolnosti úmrtí novorozence. Není tak zřejmé, zda zemřel násilnou, či přirozenou smrtí. Tělíčko novorozence našli policisté na poli u Věrovan 11. července. Leželo tam zřejmě delší dobu.

Informaci o nálezu novorozence zveřejnili policisté o pět dní později. Strážci zákona vědí, jak dítě zemřelo. K dispozici mají výsledky soudní pitvy, z taktických důvodů je ale nechtějí sdělit. 

„Pátrání po matce novorozence je stále aktuální. Kriminalisté důkladně a pečlivě prověřují všechny doposud získané informace a poznatky, žádné z nich nepodceňují,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková..

Z jejího vyjádření vyplývá, že kriminalisté prověřili již několik desítek žen napříč celou Českou republikou. „Bohužel se do dnešního dne matku novorozence nepodařilo vypátrat,“ dodala Urbánková.

 

Na veřejnost se obrátili s tím, že hledají ženu, která byla ve vysokém stupni těhotenství, porodila a dítě nemá u sebe. Období, které by mělo s případem souviset, vytyčili od 1. června.

Případy nalezených mrtvých dětí jsou v Olomouckém kraji ojedinělé. V květnu 2013 našla policie v lese u Paseky na Olomoucku novorozená dvojčata. Podle výsledků pitvy se však narodila již mrtvá. Matka, kterou policisté našli vzápětí, tak za jejich smrt stíhána nebyla.

Foto: 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání