Primátorčina náměstkyně Petra Kolínská (Zelení/Trojkoalice) například hodnotí negativně způsob, jakým Krnáčová komunikovala směrem k veřejnosti. „Rada udělala řadu důležitých a správných rozhodnutí. Pro další období je připravena k realizaci řada dobrých projektů. Místo jejich prezentace však posílala na veřejnost negativní signály. Nejhlasitější byla Adriana Krnáčová. Snad je to alespoň varování a poučení pro budoucí primátory,” sdělila ČTK.

Největší spory v dosluhující koalici ANO, ČSSD a Trojkoalice (Zelení, KDU-ČSL a STAN) přitom panovaly mezi ANO a sociální demokracií na jedné straně a Zelenými na druhé. Primátorka v úterý uvedla, že jí to práci výrazně zkomplikovalo.

Jako by byla mezi cizími

Primátorka v úterý také uvedla, že jí v posledních čtyřech letech chyběla opora i ve vlastním zastupitelském klubu. Radní za ANO oslovení ČTK dnes nechtěli spolupráci s Krnáčovou komentovat, s výjimkou náměstkyně pro finance Evy Kislingerové. Ta uvedla, že i když nikdy není nic stoprocentní, při sestavování rozpočtu se i zásluhou primátorky vždy podařilo nalézt shodu.

V tom jí dala za pravdu i místopředsedkyně ODS a pražská zastupitelka Alexandra Udženija, která práci koalice z opozičních lavic dlouhodobě kritizuje. „Lidsky mě strašně mrzí, jak se k ní chovali, a i teď chovají, její kolegové z hnutí ANO, ČSSD, KDU-ČSL, STAN a Zelených. Neměla oporu v nikom a byla na všechno sama,” uvedla. Vina za špatné fungování metropole podle ní leží na celé koalici, nejen na primátorce, které poděkovala například za korektní chování vůči Praze 2, kde v minulém období působila jako místostarostka.

Nabídnutá pomocná ruka nástupci

Podle lídra Pirátů do letošních voleb Zdeňka Hřiba, který aspiruje na post primátora, chyběla primátorce a celé koalici schopnost stanovit pro město celkovou vizi směřování a rozvoje Prahy. „Rád bych se s primátorkou sešel a probral to detailněji. Udělat chybu může každý, ale opakovat chyby svých předchůdců by bylo opravdu trapné,” uvedl. Primátorka také uvedla, že je připravena svému nástupci vyjít vstříc a má pro něj připraven materiál, kde jsou přehledně sepsány rozpracované projekty.

Fotogalerie
7 fotografií