Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školačka Saška (16) lezla na vagony: Spálilo ji 25 tisíc voltů

Dívku popálilo 25 tisíc voltů - ilustrační foto
Dívku popálilo 25 tisíc voltů - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
15. října 2018
15:48

Nebezpečnou kratochvíli si vymysleli tři kamarádi ze Slovenska! Zatímco čekali na vlak, rozhodli se, že budou lézt po odstavených vagonech. Jejich hra se jim pěkně vymstila! Šestnáctiletou Alex zasáhl silný elektrický výboj. Skončila v nemocnici s vážnými popáleninami.

V sobotu se ve slovenském městě Zvolen stala tragédie. Teprve 16letá Alex šla se svými kamarády na vlakové nádraží. Do příjezdu vlaku však zbývala ještě chvíle, tak se trojice přátel rozhodla, že si čekání zkrátí lezením na odstavené vagony a běháním po nich.

Neštěstí na sebe nenechalo dlouho čekat. Alex zasáhl elektrický výboj o napětí až 25 tisíc voltů. „Večer v 18 hodin na nákladní stanici Zvolen došlo k závažnému úrazu mladé dívky. Přestože je to přísně zakázané, vylezla na odstavený kolejový stroj, kde ji zasáhl elektrický proud. Teenagerka byla s těžkými zraněními odvezena do nemocnice,“ uvedla pro slovenský Nový Čas mluvčí Železnic Slovenské republiky Martina Pavliková.

Dívka byla odvezena do Dětské nemocnice v Banské Bystrici. „S mnohočetnými popáleninami byla v neděli převezena na Kliniku popálenin a rekonstrukční chirurgie v Kosicích-Šaci,“ uvedl přednosta kliniky v Banské Bystrici Oliver Petrík. Případem se již zabývá policie.

hasickajana ( 15. října 2018 17:23 )

Hned v prvním slově chyba... ne školačka Saška, ale blbka Saška jste měli napsat

laco ( 15. října 2018 17:18 )

Stáva sa to príliš často. Evidentne nejaké minitabulky kdesi v tme ako upozornenie nestačia. Prístup na vrchnú časť vagónov by mal byť znemožnený.

dementi-blesk-cz ( 15. října 2018 16:31 )

škoda že není mrtvá (I)ča jedna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání