Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kubera „předá“ Teplice Hanzovi. ODS zde vytvoří koalici s ANO

Autor: ČTK - 
14. října 2018
20:58

Vítězná ODS vytvoří v Teplicích koalici s ANO. V 27členném zastupitelstvu bude mít většinu 14 mandátů. Primátorem se stane Hynek Hanza (ODS), po 24 letech vystřídá v čele města svého stranického kolegu Jaroslava Kuberu. Zástupci ODS a ANO v neděli večer podepsali koaliční smlouvu. Potvrdili to Hanza i lídr ANO Jiří Štábl, který se stane náměstkem primátora.

"Domluvili jsme se na spolupráci na následující čtyři roky," uvedl Hanza, který byl dosud náměstek primátora. Na magistrátu vládla poslední čtyři roky koalice ODS s ČSSD a TOP 09. Sociální demokracie se do zastupitelstva nedostala.

Nová koalice se dohodla, že devítičlenná rada města bude složena z pěti zástupců ODS a čtyř zástupců ANO. "Teď do ustavujícího zastupitelstva dáme dohromady programové priority," uvedl Štábl.

V předchozích 24 letech stál v čele města Kubera. Teplice řídil od roku 1994, kdy byl poprvé zvolen starostou, a od roku 2002 byl primátorem. Nyní byl opět zvolen do Senátu a oznámil, že primátorem Teplic v dalším volebním období už být nehodlá.

ODS v čele s Kuberou minulý týden vyhrála v lázeňském městě komunální volby. Získala devět mandátů v zastupitelstvu, které má 27 členů. Druhá skončila Volba pro! Teplice s osmi mandáty. Třetí ANO bude mít pět zastupitelů. SPD má dva mandáty, dva zastupitele bude mít KSČM a jednoho hnutí Pro Zdraví a Sport Teplice.

ODS a ANO ve společném tiskovém prohlášení uvedly, že při zásadních otázkách fungování města při prosazování priorit smluvních stran budou usilovat o shodu s demokratickou opozicí v zastupitelstvu města.

kradlous ( 15. října 2018 12:20 )

Tubera na fotografii vypadá celkem zdravě i s cigaretou,ten může řídit i několik funkcí najednou.

graIik ( 14. října 2018 23:18 )

Zatím kvíkáš tradičně sama,oni na tě prděj.

egyptanka ( 14. října 2018 21:17 )

To budou zase sluníčkáři kvíkat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa