Poklidný večer v Praze 17 kolem desáté hodiny narušil nejprve hluk mohutné bitky a potom sirény mnoha vozů. Do ulice na Chobotě se řítilo 8 až 10 hlídkových vozů Policie ČR s dalšími vozidly městské policie. Muži zákona totiž dostali dvě děsivá hlášení. 

Nejprve v 22:11 volali obyvatelé, že v místní sokolovně se rve až šedesát romských svatebčanů. O něco později pak přišlo oznámení, že byla slyšet střelba. K bitce tak okamžitě vyjel přiměřený počet vozidel.

Ticho po pěšině

„Na místo jelo osm až deset vozů hlídek. Už jenom náš příjezd situaci uklidnil a lidé se začali rozcházet. Bylo to jako mávnutí kouzelného proutku,“ popisuje účinek, který přinesl příjezd policistů, jejich mluvčí Tomáš Hulan. Ti se pak zabývali i hlášenou střelbou, ale neprokázalo se, že by k nějakým výstřelům došlo.

Video
Video se připravuje ...

Policisté vyjížděli ke rvačce 60 hostů svatby. Aktu.cz

„Místo činu pak hlídalo několik policistů. Případem se nebudeme zabývat, poněvadž nikdo nebyl zraněný a nevznikla žádná majetková škoda,“ komentoval pro Blesk.cz Hulan.

Sokolovnu vlastní městská část a její zástupci zatím situaci nekomentovali. Vyjadřovat se nechtěl ani správce prostorů. Podle nepotvrzených informací to ale nebylo poprvé, co se v sokolovně strhla bitka. Ke konfliktu tu mělo dojít už ve čtvrtek 11. října.

 

Fotogalerie
4 fotografie