Smíchovskou náplavku opět po roce zaplnily dodávky a přívěsy. Nejednalo se ale o žádný sraz cestovalů, nýbrž festival jídla Food truck show, který každoročně nabízí chuťové orgie u Vltavy. Okusit se dala kuchyně z nejrůznějších koutů světa. Největší fronty se však stály na burgery. V nabídce byly burgery se sýrem, s hovězím i vepřovým. 

Návštěvníci debužírovali sladké i slané, středomořskou kuchyni, i tu západní či českou. „Jednou za čas takové vyjetí ze zdravého životního stylu přece nikomu neuškodí. A tak se snažíme ochutnat z každého stánku něco. Jen si tedy raději dáváme porci napůl,“ prozradila návštěvnice Kamila.

Kromě trucků tady dokonce zaparkoval i nízkopodlažní autobus. Nepřivezl sem ale žádné návštěvníky. Jednalo se o hospodu, která měla interiér přizpůsobený tak, aby bylo možné vychutnat si uvnitř čepované pivo a popovídat si. „Tohle nemá chybu. Škoda, že nás tohle nesveze do práce. Navíc jsme tu ve stínu a máme klid od lidí kolem,“ chválil Pavel neobvyklou hospodu na kolečkách.

Pokud jste promeškali sobotní festival jídla, nezoufejte. Další tady bude už 20. října. Tentokrát si ale budete moci pochutnat na tradiční české klasice v rámci Husobraní a cider festivalu.

Podívejte se, jak to tady vypadalo:

Fotogalerie
30 fotografií