Muzikál Popelka je téměř věrnou kopií filmové pohádky, což všichni, včetně režiséra Václava Vorlíčka, ocenili. A nejenom to, ale diváci se dočkají i živého Juráška, psa Tajtrlíka, dvou valachů a holoubků, kteří pomáhají Popelce přebírat hrách od popela.

Myslím, že děti budou z tohoto muzikálu plného zvířátek uneseny. Už jsem dospělá, přesto je to i pro mne velký zážitek,“ řekla Blesku Dana Morávková, která ztvárňuje královnu. Premiéru v roli macechy odehrála Veronika Žilková. „Až díky této vizáži a paruce jsem zjistila, na koho je moje dcera Agáta podobná. Oproti kolegyním jsem měla velkou výhodu, že jsem na macechu nemusela moc trénovat, protože jí jsem i ve skutečnosti," tvrdí herečka, kterou alternuje Jana Švandová.

Premiéru si nenechal ujít režisér Václav Vorlíček. „Od začátku jsem věděl, že pod taktovkou Filipa Renče to nemůže dopadnout jinak než dobře. Viděl jsem jeho spolupráci se Zdeňkem Zelenkou, a to rozhodlo, že jsem mu dal zelenou. Jsem moc rád, že jsem se toho dožil,“ svěřil se Blesku dojatý Vorlíček. „Jednou je mi zdravotně líp, jednou zase hůř, ale žiju,“ dodal s úsměvem.

Muzikál Popelka se bude hrát i o vánočních svátcích, takže to diváci mohou porovnat s filmovou pohádkou, která neodmyslitelně k Vánocům patří.

VIDEO: Nestárnoucí šťabajzna Jan Švandová: Budu zlá macecha!

Video
Video se připravuje ...

Nestárnoucí šťabajzna Jan Švandová: Budu zlá macecha! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
18 fotografií