Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hledá se Češka Alena! Sandra z Belgie si s ní 13 let psala, pak ztratily kontakt! Neznáte ji?

Autor: chal - 
16. října 2018
10:42

Belgičanka Sandra de Block hledá českou kamarádku, se kterou zhruba před 18 lety ztratila kontakt. Sandra Češku Alenu, se kterou si od roku 1987 dopisovala, aktivně hledá od roku 2010, zatím však marně. Prostřednictvím belgické televize Roses Are Blue se proto nyní obrátila na Blesk, aby jí pomohl s hledáním.

Sandra si s Alenou, rozenou Kovářovou, začala dopisovat ještě za totality, v roce 1987. Dívky si tak chtěly zlepšit angličtinu. Rozuměly si a udržovaly pravidelný kontakt. Jenže v sobě nenašly jen kamarádku na dopisování, začalo mezi nimi skutečné přátelství.

Po pádu komunismu se v roce 1990 se Alena vydala se svojí rodinou za Sandrou do Belgie. Návštěva dopadla výborně. Mladé ženy si skvěle rozuměly i naživo.

Nadále zůstávaly v kontaktu. Další osobní setkání proběhlo po čtyřech letech. Tentokrát se třiadvacetiletá Belgičanka podívala do Prahy. Hlavní město ji svou krásou uchvátilo. Obrovskou roli samozřejmě sehrála Alena. Sandru prý překvapila množstvím informací, které o Praze věděla, a byla úžasnou průvodkyní. 

Alena tehdy bydlela na Praze 6 v panelovém domě se svými rodiči. Sandra si pamatuje, že Alenini rodiče byli oba vystudovaní inženýři.  V roce 1990 jezdili škodovkou, s největší pravděpodobností se jednalo o Škodu 120.

Alena v té době chodila s jakýmsi Marcelem a její bratr zrovna začínal pracovat jako chirurg. Belgičanka později při stěhování ztratila všechny dopisy, které jí Alena poslala, a tak její tehdejší adresu bohužel nezná.

Sandra v Aleně našla opravdovou přítelkyni. Jediného člověka, kterému se kdy mohla svěřit naprosto s čímkoliv. Psaly si o láskách, o dětech, zkrátka spolu sdílely šťastné okamžiky svých životů. A nejen je.

Pro Sandru byla korespondence určitým druhem terapie. Měla se komu vypovídat o depresích, Alena jí tak byla oporou i v těžkých chvílích.

Věci se začaly měnit v roce 2000. Interval mezi jednotlivými dopisy se začal pozvolna prodlužovat, až si kamarádky přestaly psát úplně.

Věrná přítelkyně Sandře samozřejmě chybí. Prázdnotu, která po Aleně zbyla, naplno pocítila v roce 2010, když procházela rozvodem a ztratila oba rodiče. Od té doby se snaží Alenu najít. 

Poznáváte Alenu z popisu nebo z fotografií? Ozvěte se nám, prosím na email tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586

Monikay ( 16. října 2018 17:22 )

To je docela drsné zveřejnit fotku, co když ta paní o shledání ani nestojí?

mazd ( 13. října 2018 14:06 )

Líbí se mi, když Blesk hledá ztracené kontakty.Chtělo by to stabilní rubriku, myslím,že by byla velmi využívaná.

Zobrazit celou diskusi