Hodně překvapeny byly strážnice, když je oslovila žena s plnou rukou bankovek, o nichž uvedla, že je našla poházené po ulici. „Hlídka balíček přepočítala a zjistila, že jeho majitel přišel možná svou nepozorností o desítky tisíc korun, řekla mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Strážnice nálezkyni poděkovaly a peníze převzaly. „Na služebně si je v pátek vyzvedl jejich majitel. Zcela přesně určil místo a dobu ztráty, celkovou částku, nominální hodnotu jednotlivých bankovek a strážníkům odpovídajícím způsobem popsal i veškeré okolnosti,“ popsal rozuzlení případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Peníze ztratil na rohu náměstí Svobody jeden ze známých brněnských právníků. „Už jsem je oplakal a odepsal,“ svěřil se Blesku.

Peníze obdržel nazpět poté, kdy přesně popsal dobu a místo, kde peníze vytrousil. Měl přitom velké štěstí, ž nálezkyně šla jen kousek za ním. Místo ztráty je totiž známé i tím, že v těsné blízkosti brněnští „čórkaři“ s oblibou odhazují do košů doklady a prázdné peněženky okradených lidí.

„S paní jsem se spojil a určitě a rád jí vyplatím nálezné,“ uzavřel advokát.

VIDEO: Zatímco poletující bankovky v centru Brna byly pravé, na Slovensku si je voják vyráběl na kopírce. Kupoval si za ně mobily.

Video
Video se připravuje ...

Vyrobil si falešné peníze na kopírce a kupoval za ně mobily! tv JOJ