Sama ex-modelka se s touto děsivou novinkou svěřila několika tisícům svých příznivců na Facebooku: „Dne 2. října mi byl diagnostikován IV. stupeň rakoviny prsu. Agresivně se šíří po celém těle a je to neléčitelné. Pokud to zvládnu, může mi léčba prodloužit život i na delší dobu než jen pár měsíců. Nechci zemřít. Potřebuji zázrak, stejně jako v roce 2013,“ dodala s odkazem na dobu, kdy se s pomocí slavného psychologa Dr. Phila postavila znovu na nohy a přestala fetovat.

Její přátelé a fanoušci okamžitě založili stránku na GoFundMe (vybírající příspěvky na léčbu), a během čtyř dnů získala Jael více jak 7 tisíc dolarů (necelých 160 tisíc korun). V současné době mladá žena podstupuje chemoterapii, boj s karcinomem se však jeví poměrně zoufale. Metastázoval totiž a rozvinul se i mimo prsní tkáň. V tomto stádiu nemoci se rakovina dostává mimo jiné i do plic, jater, kostí či do mozku. Přesto si Jael nechala vytetovat na ruku heslo „fuck cancer“, což vlastně ani žádný překlad nepotřebuje. Touha zůstat naživu jí rozhodně nechybí.

Straussová se v roce 2007 objevila v osmé řadě populární show America’s Next Top Model ve věku 22 let a skončila na šestém místě. Pak však následovala její strmá cesta směrem dolů, alkoholová a drogová závislost a pád rovnou na dno, kdy skončila na ulici jako nejobyčejnější „smažka“. A i když to s ní dlouhou dobu vypadalo velice beznadějně, nastoupila na léčbu, zabojovala – a v srpnu na Instagramu oslavila pět let střízlivosti. „Zázraky jsou skutečné a zotavení možné pro všechny bez ohledu na to, jak moc hluboko klesneš. Nikdo není natolik zlomený, aby se nemohl dát zase dohromady,“ psala tehdy…

 

Fotogalerie
7 fotografií