Nahradit chybějící tramvaj, která nebude jezdit kvůli uzavírce Zábrdovického mostu, se v Brně snaží společnost Kordis. Od pondělí 22. října výrazně zvýší počet vlaků mezi Hlavním a Židenickým nádražím. To však není bezbariérové, cestující tu musí zdolávat schody.

Mezi 5.00 a 9.00 a mezi 15.00 a 20.00 budou jezdit vlaky mezi Hlavním nádražím a nádražím v Židenicích v krátkých intervalech pěti až deseti minut. V ostatních časech pojedou vlaky čtyřikrát za hodinu,“ oznámil změny mluvčí Kordisu Květoslav Havlík.

Posílí autobusy a prodlouží tramvaje

Dopravce zároveň prodlouží trasy dvou autobusových linek. Linky 201 a 202, které normálně končí u nádraží, pojedou dále kolem Zbrojovky a zábrdovického kostela a u mostu vznikne zastávka Lazaretní. Pro pěší bude most zatím průchozí a u křižovatky s Vranovskou a Francouzskou vznikne provizorní zastávka Francouzská, kde bude možný přestup na tramvaj.

Z Lazaretní bude pokračovat také dále linka 201 až na zastávku Životského, kde je možný přestup na tramvajovou linku 8. Obě linky 201 a 202 pojedou ve špičce po 15 minutách a poslouží i obyvatelům Vinohrad a části Líšně.


Most zavřou na rok

Zábrdovický most se na nejméně rok zcela uzavře v pondělí 22. října. Příjezd k Vojenské nemocnici bude možný od Staré osady. Přestupní uzel hromadné dopravy se přesune ze Staré osady k Dělnickému domu, kam dopravní podnik posílí tramvajové spojení.

Podobu uzavírek, objízdných tras i vedení MHD bude představeno na diskuzi v Dělnickém domě v Židenicích, která se koná v pondělí 15. října v 17 hodin.

VIDEO: Za dopravními komplikacemi cestujícících stojí dlouhodobě uzavřený Zábrdovický most. Před nedávnem způsobily kolaps na železnici v Brně opravy mostů přes Hybešovu a Křídlovickou ulici.