Sláva Karla Gotta sahá už skoro po celém světě. Svědčí o tom i to, že jeho portrét nyní vytvořila mladá umělkyně Yu Wang, která se sice narodila v Pekingu, ale už víc než rok žije a tvoří v tureckém Istanbulu. „Maluji vodovkami a dělám také skici,“ uvedla.

„Máte rádi jeho písně? Právě jsem dokončila první český portrét,“ napsala nyní na Instagramu ke snímku obrazu, na kterém vymalovala právě Mistra. Inspirací se jí stala návštěva Prahy letos v létě. Slyšela tu jeho písně a do jeho tvorby se hned zamilovala.

Proto si vyhledala na internetu jeho fotografie a podle jedné z nich vytvořila jeho portrét. Jenže kdyby ho zpěvák viděl, asi by zůstal jako opařený. Zatímco ve skutečnosti si na svém účesu vždy zakládal, na plátně má úplně bílé vlasy!

Zvláštní je, že čínská malířka pracovala podle osm let staré fotografie, na níž Karel nemá vousy a na vlasech má tmavší přeliv. Zatím porost na bradě mu podle současnosti nepřimalovala, vlasy chtěla asi přiblížit realitě. Jenže i když šediny už neskrývá, takové vlasy ještě Slavík rozhodně ani zdaleka nemá.

Yu Wang by se navíc se svým pěveckým idolem ráda osobně setkala a své dílo mu coby kolegovi malíři ukázala. Těžko říct, jestli jejímu přání vyhoví. Na dotaz novinářů, co na její obraz říká, totiž vůbec nezareagoval.

VIDEO: Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

 

Fotogalerie
74 fotografií