Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Budu se koukat, jak chcípneš!“ řval příbuzný oběti na brutálního vraha

Autor: msj - 
13. října 2018
16:11

Kirby Wallace (53) v úterý poprvé stanul před soudem za brutální vraždu ženy z amerického Tennessee. U soudu byli přítomni také pozůstalí, kteří nevěřícně zírali na Kirbyho tvář, a dokonce došlo i na ostré slovní výměny.

Wallace je obviněn z brutální vraždy Brendy Smith (†63), k níž došlo 23. září v americkém Tennessee. Brenda s manželem Teddym mířila domů z kostela, zatímco se Kirby snažil jejich dům vykrást. Teddy se pokusil lupiče zneškodnit, ale Smith ho pobodal. Pak se ho pokusil střelit do hlavy, ale kulka muže jen škrábla.

Rozběsněný Wallace se pak vrhl na Brendu. I ji bodnul nožem. Nakonec manžele svázal a celý dům podpálil. Teddymu se jako zázrakem podařilo přežít, ale Brenda svým zraněním podlehla. Kirby následně ukradl rodinný vůz a odvezl si i kořist v hodnotě přes 5 000 dolarů (tj. přes 112 tisíc korun).

Před následnými policejními manévry se vrahovi dařilo skrývat se týden. Nakonec ho v lesnaté oblasti dopadl psovod Stacey Bostwick a jeho chlupatý parťák bloodhound Rowdy.

Kirby zatím nebyl oficiálně obviněn z vraždy, ani ze zapálení domu, a dokonce ani z brutálního napadení Teddyho. Kriminalisté dávají dohromady všechny důkazy a prokuratura tvrdí, že budou mít co dělat, ale určitě vystaví neprůstřelnou kauzu, která u soudu obstojí.

Když byl Wallace vyváděn ze soudní síně, rodinní příslušníci zavražděné ženy si neodpustili vyjádřit svůj názor a začali na podezřelého křičet. „Budu se koukat, jak chcípneš!“ ozývalo se z davu.

Dorazili ale také místní lidé, kteří s případem vlastně neměli nic společného. „Přišla jsem sem jen proto, abych viděla, jak vypadá sám ďábel,“ řekla Lynn Thompson pro Leaf Chronicle.

Další soudní slyšení bude probíhat 6. listopadu.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání