Herečka neměla štěstí v lásce ani žádné děti. Knihu tak pokřtili potomci jejího bratra Ivana (†83) v čele s neteří Kateřinou Kovaříkovou (69). Ta má dcery Terezu (31) a Johanu (39), což jsou tedy praneteře slavné herečky. Johana sama už je také mámou – Nataša Gollová má tak i prapraneteř Rozárku (9) a praprasynovce Mikuláše (2). Jejich tátou (a manželem Johany) je pak právě wohnoutovský Jan Homola, bratr Matěje Homoly (45).

„Ale že je Johana z rodiny Nataši Gollové, jsem se dozvěděl až po čase. Možná po několika letech, když na to přišla řeč,“ směje se hudebník s tím, že na chalupě spává v posteli, kde kdysi lehávala Nataša sama.

Teta na lístky

Hrdinka slavné komedie Eva tropí hlouposti prý na svou slávu vzpomínat nechtěla, ani v rodině o sobě a světě prvorepublikového filmu nemluvila. „Velmi nerada vyprávěla o třicátých a čtyřicátých letech. Pro rodinu to byla teta, které se volalo, když byly zapotřebí lístky do divadla nebo podobně,“ prozradil na křtu nové knihy Cibulka, jenž prý Natašin příběh převyprávěl s laskavým souhlasem příbuzných.

„Když jsem se pustil do psaní, radili jsme se, co cizelovat a co ne. Žila na stáří v domově důchodců, velkou roli tam hrál alkohol... Nakonec jsme se domluvili, že se nebude vynechávat nic a napíše se to tak, jak to bylo,“ dodává Cibulka, jehož přišli podpořit i Josef Zíma (86), Eva Pilarová (79), Miriam Kantorková (83) či Libuše Švormová (83).

VIDEO: Čím překvapil Aleš Cibulka rodinu Nataši Gollové?

Video
Video se připravuje ...

Černobílé idoly Aleše Cibulky: Čím překvapil rodinu Nataši Gollové? Petr Macek, Blesk

Fotogalerie
6 fotografií